У Житомирі судитимуть ділка, який виготовляв ухилянтам від призову пакет документів для виїзду за кордон

У Житомирі судитимуть ділка, який виготовляв ухилянтам від призову пакет документів для виїзду за кордон

Прокурори Житомирської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Як повідомлялося раніше, житель Житомира, який займається пасажирськими перевезеннями, пропонував чоловікам призовного віку свої «послуги» для безперешкодного виїзду за кордон, щоб уникнути призову до ЗСУ, - повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури. 

Зокрема, через свого близького родича (матеріали стосовно нього виділені в окреме провадження) виготовляв документи, на підставі яких призовники мали право перетнути державний кордон України нібито для перевезення до України благодійної допомоги. Вартість пакета документів сягала 1 тис. доларів США.

Відео дня

Викрили обвинуваченого у листопаді минулого року після передачі ним черговому клієнту пакету документів.

Наразі накладено арешт на майно фігуранта провадження, а саме, 9  автомобілів та частини двох квартир, що перебувають у його власності. 

Злочин викрито за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, Управлінням СБ України в області та Житомирським райуправлінням поліції, яке проводило досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (8)
  • Ольга Ольга

    Якщо людина не бажає йти на війну,який з нього воїн???"галочка"для кількості.
  • Charlie Charlie

    На фоні корупційних скандалів у ЗСУ, в Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова свій корупційний скандал. На кафедрі тактики та бойового забезпечення викладач підполковник Пушич вимагав хабаря від курсантів за складання іспитів та заліків по дисциплінах кафедри. В наявності є й переписка злочинця в погонах з курсантами. З переписки стає зрозумілим, що такі дії покривалися начальником кафедри полковником Юрієм Бондаренко. Відкрито кримінальне впровадження, про що є номер в реєстрі.
    Не встиг інститут оговтатися від цього ганебного факту, як на факультеті № 2 (інформаційного протиборства..., начальник факультету полковник Грищук Руслан Валентинович) викрито факт корупційних дій начальника 3 курсу (майор Прокопчук).
    Прокопчук брав гроші з курсантів як для "вирішення" питань по кафедрі тактики, так і в своїх інтересах. Наприклад ловить курсанта з ознаками алкогольного чи наркотичного сп'яніння і за своє мовчання вимагав з них гроші.
    Начальник військового інституту генерал Левченко та начальник факультету полковник Грищук про це знали. У курсантів є скріни з телефонів щодо переписок та перерахування грошей Прокопчуку. Про це неодноразово заявляв начальник військового інституту Левченко. Але ніяких доповідей керівництво інституту не зробило, а по факту ПРИХОВАЛО ЗЛОЧИН!!!
    Натомість, з метою приховання факту злочину начальник інституту Левченко сприяв переведенню майора Прокопчука до 116 омбр 10 АК (в/ч А4722).
    Отже виходить, що поздоровлення Президента - Верховного Головнокомандувача можуть бути й такими як від генерала (сподіваємось не довго) Левченка.
  • Tanya Dubina

    Всі гроши передати на ЗСУ.
  • Наталя Самойленко

    Гроши ні спати ні жити недають.

keyboard_arrow_up