У Житомирі на вимаганні хабаря у військових викрили юристку

У Житомирі на вимаганні хабаря у військових викрили юристку

Вона укладала з ними угоди про надання юридичної допомоги (за що отримувала відповідну плату), але  вимагала гроші (у валюті) нібито для військово-лікарської комісії, яка приймає рішення про непридатність військовослужбовців до служби.

6 березня на вулиці обласного центру поліцейські затримали 36-річну жительку м. Бердичева, яка пропонувала посередництво у визнанні військовослужбовців непридатними до служби, - повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Протиправну діяльність викрили детективи слідчого управління ГУНП Житомирщини за оперативного супроводу працівників обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та спільно з підрозділом Департаменту військової контррозвідки СБУ, за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Попередньо встановлено, що жінка укладала з військовослужбовцями угоди про надання юридичної допомоги. За це вона офіційно отримувала плату за послуги. Водночас підприємиця вимагала від них готівку у валюті для нібито подальшої передачі керівникові військово-лікарської комісії. Така неправомірна вигода мала слугувати запорукою лояльного ставлення лікарів під час вивчення документів військовослужбовців та прийняття рішення про непридатність їх до військової служби.

Відео дня

Правоохоронці задокументували такі оборудки юристки стосовно двох військовослужбовців.

Затримання жінки відбулось поблизу лікувального закладу одразу після отримання нею від одного з потерпілих останньої частини хабаря.

Слідчі повідомили жінці про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 ККУ) та наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 ККУ).

Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up