У Житомирі до 12 років ув’язнення засуджено бойовика терористичного угруповання «Восток»

У Житомирі до 12 років ув’язнення засуджено бойовика терористичного угруповання «Восток»

На Житомирщині за матеріалами Служби безпеки України до 12 років позбавлення волі заочно, із конфіскацією майна, засуджено бойовика терористичної організації «ДНР».

Під час досудового розслідування слідчі спецслужби встановили, що уродженець Донеччини, який упродовж декількох років проживав у Житомирській області, у липні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Там він був призначений на посаду командира артилерійської системи 2С9 «Нона» так званої «окремої бригади спеціального призначення «Восток», - повідомляє пресгрупа УСБ України в Житомирській області. 

Перебуваючи у складі бандформування, він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, зокрема здійснював обстріли позицій українських підрозділів поблизу аеропорту Донецька, а також Макіївки та Ясинуватої.

Корольовський районний суд Житомира визнав фігуранта провадження винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Апеляційний суд Житомирської області залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Відео дня

Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового рішення до виконання.

Зловмисник перебуває у розшуку.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up