У Ружинському районі викрили факт фальсифікацій та незаконного використання бюлетенів під час виборів членом виборчої комісії

У Ружинському районі викрили факт фальсифікацій та незаконного використання бюлетенів під час виборів членом виборчої комісії

У ході досудового розслідування за фактом порушення виборчого законодавства у Ружинському районі поліцейські встановили, що член однієї з дільничних виборчих комісій, підробивши підписи, проголосувала за інших виборців, підбуривши колегу допомогти їй у злодіянні, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

25 жовтня, у день місцевих виборів, до Ружинського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі особи проголосували за двох місцевих жителів. Працівники слідчо-оперативної групи поліції задокументували всі обставини на місці події.

У ході досудового розслідування слідчі з’ясували, що член однієї з дільничних виборчих комісій, скориставшись тим, що за її діями ніхто не спостерігає, в уточненому списку виборців поставила вигаданий підпис за одного з виборців про отримання ним бюлетеня. Згодом жінка переконала іншого члена ДВК своїм підписом підтвердити видачу бюлетеня. Потому жінка повторила такі ж дії стосовно ще одного з виборців, заповнила отримані бюлетені та опустила їх у виборчу скриньку.

Відтак нині триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 27 (Види співучасників), ч. 3 ст. 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі), ч.ч. 2, 3, 4 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму),  КК України.

Відео дня

Законодавством за такі протиправні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up