У крамниці на Звягельщині продавчиня реалізувала алкоголь та цигарки неповнолітньому

У крамниці на Звягельщині продавчиня реалізувала алкоголь та цигарки неповнолітньому

Порушення задокументували ювенальні інспектори Звягельського райвідділу при перевірці торговельних закладів Городницької громади.

Поліцейські помітили, як 13-річний хлопець вільно придбав слабоалкогольний напій та цигарки в одній з крамниць, - повідомляє Звягельський районний відділ поліції. Незважаючи на його юний вигляд, продавчиня не запитала у підлітка документів про вік.

Тож правоохоронці оформили відносно 44-річної працівниці магазину адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями…) КУпАП. Нині матеріали скеровано на розгляд відповідних органів.

Також правоохоронці направили зібрані матеріали до Державної податкової служби щодо вирішення питання про позбавлення торговельного закладу ліцензії на продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв.

Відео дня

Нагадуємо, відповідно до чинного законодавства, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особі, яка не досягла 18-річного віку, тягне за собою накладення штрафу від 6800 до 13600 гривень.

Шановні підприємці та продавці, неухильно дотримуйтесь вимог чинного законодавства, запитуйте у покупців документи, що підтверджують їх вік, не реалізовуйте алкогольні напої та тютюнові вироби дітям.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up