У Корольовському районному суді Житомира розглядають справу щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі

У Корольовському районному суді Житомира розглядають справу щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі

У Корольовському районному суді Житомира почався судовий розгляд справи щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі в березні цього року.

Тоді трапилася жахлива подія: двоє чоловіків з громадського формування з охорони порядку зайшли на приватну територію під приводом захоплення диверсантів та пострілами з вогнепальної зброї вбили на власному подвір’ї одного підлітка і важко поранили іншого.

Мати загиблого 12-річного хлопчика Каріна Бєльченко звинувачує в трагедії представників місцевого громадського формування «Радомишльська варта». Обох «тероборонівців» було взято під варту.

Відео дня

За офіційними документами, справа виглядає доволі «сухо»:

«7 березня 2022 року, близько 15 годин військовослужбовець Збройних Сил України Юрко Олександр Володимирович, використовуючи автомат АКС-74У, номер 585677, та член громадського формування «Радомишльська варта» Ільченко Віктор Вікторович, використовуючи нарізні мисливську гвинтівку «Вулкан ТК 5,45» заводський номер ХК214069, в господарстві по вул. Велика Житомирська, 147 в м. Радомишль Житомирської області, здійснили постріли з вогнепальної зброї та таким чином умисно убили малолітнього Бєльченка Даниїла Юрійовича, 30.10.2009 року народження та поранили малолітнього Нечипоренко Олексія Олександровича, 28.08.2012 року народження, вчинивши замах на вбивство».

Раніше були неодноразово подані позови до суду з вимогою зміни запобіжного заходу – тримання під вартою на більш м’який. Але всі суди відмовили стороні захисту в цьому.

У своїй промові один з адвокатів сторони захисту заявив, що Віктор Ільченко взагалі невинний та утримується під вартою незаконно

На судовому засіданні, яке відбулося 28 липня 2022 року, було заслухано кілька клопотань сторін та скарги сторони захисту на дії прокурора. Також сторона захисту заявила про відвід прокурора. Але суд відхилив це клопотання, а скарги долучив до справи для подальшого розгляду їх під час розгляду справи по суті. На судове засідання рідні потерпілих прийшли з плакатами з закликами покарати винних.

Суд оголосив перерву в попередньому засідання до 4 серпня.

Подробиці дивіться у відеосюжеті.

Руслан Мороз

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up