У депутата Житомирської міськради СБУ спільно з прокуратурою та Національною поліцією провела обшук

У депутата Житомирської міськради СБУ спільно з прокуратурою та Національною поліцією провела обшук

Як стало відомо, сьогодні, 28 липня 2021 року, Службою безпеки України спільно з прокуратурою та Національною поліцією проводяться обшуки у помешканні та офісах колишнього нотаріуса та чинного депутата Житомирської міської ОТГ від партії "Європейська солідарність", секретаря земельної комісії міської ради Олега Горая.

 

Вилучаються документи та техніка щодо фактів вчинення цим нотаріусом виконачих написів про стягнення із громадян неіснуючих боргів, які у подальшому “вибивалися” з цих громадян колекторськими фірмами.
Як раніше повідомляло Міністерство юстиції, Олег Горай постійно вчиняв незаконні виконавчі написи. Виконавчий напис – це розпорядження нотаріуса про примусове стягнення з боржника на користь кредитора грошей або передачі чи повернення майна кредитору, здійснене на документах, які підтверджують зобов’язання боржника.
За словами очільника департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції України Дмитра Кирилюка, тільки за 2020 рік Олег Горай вчинив понад 115 тис. виконавчих написів минулого року.
За зібраними даними «Наших грошей», майже 1 тис. виконавчих написів Олега Горая оскаржується в судах. В багатьох випадках він посвідчував виконавчі написи на кредитних договорах, що заборонено законом, а також посвідчував написи на договорах, оформлених по крадених документах або щодо людей, які взагалі не брали кредитів. Олег Горай почав судитися з Міністерством юстиції. Однак з реєстру нотаріусів його вже прибрали, доступу до реєстрів речових прав та юридичних осіб він з лютого 2021 року не має.
Міністерством юстиції України анульовано свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу. Підставою для цього стали неодноразові порушення нотаріусом законів під час вчинення нотаріальних дій, що завдало шкоди інтересам держави, юридичним та фізичним особам.
По факту виявлених Мінюстом порушень законодавства Житомирською окружною прокуратурою 15 квітня 2021 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомо

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Олексій Герщук

    зелені клепають "справи" на право та ліво, дивізи "чим більше тим краще",  "адін за всєх і здєлаєм іх вмєстє"
  • Svetlana Svetlana

    Якась мутна справа.Як і багато інших в на сьогоднішній день, які клепають всім хто в око впаде .
  • Георгий Буравков

    А почему только сейчас спохватились? Разве это было неизвестно силовикам? Тысячи пострадавших!!! И вот только сейчас ущемились интересы ГОСУДАРСТВА... Очень интересно.
  • Aleks Bazyluk

    ДЛЯ УКРАИНЫ ЭТО НОРМАЛЬНОЕ ЯВЛЕНИЕ!!!

keyboard_arrow_up