У Березівській громаді викрили цинічну шахрайку, яка переказала з картки сусідів-пенсіонерів 34 тисячі гривень

У Березівській громаді викрили цинічну шахрайку, яка переказала з картки сусідів-пенсіонерів 34 тисячі гривень

Наприкінці 2022 року до відділу поліції №1 Житомирського РУП звернулось подружжя жителів Березівської громади із заявою про зникнення з їх банківських рахунків близько 34 тисяч гривень.

Про нестачу вони дізналися лише тоді, коли з банку прийшло повідомлення про необхідність сплати кредитів.

Поліцейські перевірили всі обставини та з’ясували, що ще влітку 28-річна сусідка заявників допомагала їм оформити електронні заявки на соціальні виплати. Тоді жінка й дізналася від пенсіонерів конфіденційну інформацію про картки та паролі до їх облікових записів банківських клієнтів.

Попередньо, упродовж останніх пів року жінка переказувала кошти на іншу картку, якою користувалась. При цьому вона щоразу оперувала невеликими сумами, аби пенсіонерам не приходили мобільні сповіщення.

Відео дня

Після зібрання достатніх відомостей слідчі поліції №1 повідомили жінці про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 1, ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) КК України.

Згідно з чинним законодавством їй загрожує ув’язнення строком від 5 до 8 років.

Водночас поліцейські вкотре закликають громадян дбати про фінансову безпеку. Не довіряйте нікому конфіденційну інформацію, що дозволяє отримати доступ до ваших банківських рахунків та проведення різних фінансових операцій. Зауважте, що іноді начебто безкорислива допомога сторонніх може мати негативні наслідки.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Андрій Бичков

    Ну. Так. Березівка. ДаєшЧавеллллла. 🤣

keyboard_arrow_up