У бердичівлянина вилучили патрони, які він "знайшов на території недіючої військової частини"

У бердичівлянина вилучили патрони, які він "знайшов на території недіючої військової частини"

Понад три десятка патронів до автоматичної зброї 54-річний бердичівлянин зберігав вдома у… звичайному целофановому пакеті на сейфі, поблизу ліжка. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

24 січня під час планової перевірки власників мисливської зброї, дільничні офіцери поліції відвідали за місцем проживання 54-річного бердичівлянина. Чоловік продемонстрував правоохоронцям, що належно зберігає свою рушницю - розрядженою у сейфі.

Втім, увагу поліцейських привернув пакет, який лежав на металевій шафці. Як виявилось, у ньому знаходились патрони калібром 7,62 та 5,45 мм до автоматичної зброї.

Господар пояснив, що знайшов боєприпаси ще минулого року на території недіючої військової частини та забрав додому.

Відео дня

- Неприємно вразив той факт, що людина, яка знає, як поводитись зі зброєю, орієнтується у законодавстві з даного питання, у тому числі і щодо відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, вчинила так нерозважливо, - коментує начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко. – Нині розпочато досудове розслідування за ст. 263 Кримінального кодексу України.

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up