У Бердичеві поліцейські викрили польову «комору» з майже півтонною сухих конопель

У Бердичеві поліцейські викрили польову «комору» з майже півтонною сухих конопель

Днями оперативники кримінальної поліції Бердичівського відділу викрили 27-річного молодика у вирощуванні та зберіганні рослин конопель у великих обсягах.

Для цих цілей парубок облаштував у важкодоступній місцині спеціальний сховок-сушильню та спорудив дерев’яний міні-будинок, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Бердичівського «наркоплантатора» поліцейські викрили, перевіряючи наявну інформацію про підозрілий курінь, облаштований між двома селами у районі та можливе зберігання у ньому наркотичної сировини.

Відео дня

– Одразу складно помітити невеличку будівлю неподалік поля між селами Кикишівкою та Маркушами, оскільки вона передбачливо була споруджена у заростях подалі від чужих очей. Під час перевірки оперативники застали усередині чоловіка, 27-річного місцевого жителя, і виявили під накриттям значні запаси сухого зілля, подібного до коноплі, - розповіла начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко.

Як з’ясувалось, чоловік зібрав нарковмісні рослини на полі, з ділянки, яку сам обрав, засіяв коноплею та плекав упродовж літа. На вказаному місці поліцейські й дійсно виявили сліди від свіжезрізаних рослин, а також ще з десяток добротних, у зріст людини, конопляних кущів.

За словами «наркоплантатора», запаси він робив для себе, адже страждає від пагубного потягу до вживання марихуани. Курінь, куди навідувався і де облаштував сушку для виплеканих рослин, спорудив самотужки й ніяк не сподівався бути викритим.

– Загалом зі сховку були вилучені майже 500 кг висушених та зелених рослин коноплі, а також її насіння. За цінами «чорного ринку» вартість наркотичної сировини становить близько 2 млн гривень. Окрім того, з куреня вилучені рушниця з набоями та кастет, - повідомила Ольга Зінченко.

Нині слідчими підготовлено подання до суду для проведення експертного дослідження вилученого.

Поліція продовжує розслідування кримінального провадження, відкритого за ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України та вирішується питання про додаткову правову кваліфікацію.
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Егор Алхимов

    Давно пора легализовать, чтоб ерундой не занимались все. :-)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up