Троє селян незаконно видобували пісок в селі на Ємільчинщині

Троє селян незаконно видобували пісок в селі на Ємільчинщині

Під час патрулювання неподалік с. Симонів поліцейські зупинили для перевірки автомобіль «ГАЗ-53» та трактор «ЮМЗ» з причепом. У транспортних засобах водії перевозили пісок, однак документів на нього не мали, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Як з’ясувалось, вантаж двоє односельців, віком 24 та 59 років, везли з урочища, розташованого неподалік. Там 47-річний батько молодшого з водіїв добував пісок екскаватором. Попередньо, чоловіки встигли зробити кілька «доставок» до обійстя у селі та планували використовувати його у господарстві та для продажу.

в ємільчинській громаді поліцейські виявили нелегальне видобування піску

Відтак обставини події задокументували працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №1 (смт Ємільчине) Звягельського райвідділу. Транспортні засоби та вантаж вилучили.

Відео дня

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) КК України. Таке правопорушення карається штрафом від 500 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 2 років.в ємільчинській громаді поліцейські виявили нелегальне видобування піску

в ємільчинській громаді поліцейські виявили нелегальне видобування піску

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (294)
  • Сергій Миколайович

    Вечором проїхатися по Ємільчинському району, то фури ліс тягають причепами і ніхто нічого не бачить, зато людину яка піска взяла для власного будівництва, оштрафувати і посадить.
  • Валерій Каленюк

    Ємільчинський менти це кончений людина безсовісний
  • Яків Міхеєв

    Ти ба, о це злочинці. Оце негідники. Розбагатіти хотіли.
  • Елена Тарасюк

    Дайте спокій ЛЮДЯМ.

keyboard_arrow_up