Стали відомі подробиці жортокого вбивства неповнолітньої на Житомирщині

Стали відомі подробиці жортокого вбивства неповнолітньої на Житомирщині

Дівчині Олені з Малину було лише 17 років. Школярку жорстоко побили її друзі, нібито за борг у 500 грн, внаслідок чого дівчина померла.

 

Близько 7 години ранку 18 жовтня до Малинського відділення поліції надійшло телефонне повідомлення про те, що неподалік непрацюючої нафтопереробної бази у Малині виявлено дівчину з тілесними ушкодженнями. У тяжкому стані потерпілу було госпіталізовано до лікарні. Втім врятувати життя дівчини лікарям невдалось. Про це журналістам під час брифінгу повідомив начальник ГУНП в Житомирській області В`ячеслав Печененко.

«У ході слідства, яке було проведене Малинським відділом поліції, було встановлено, що напередодні до помешкання цієї дівчини зайшли дві жінки і один хлопець, які після словесної перепалки почали завдавати удари неповнолітній. Рятуючись від побиття, дівчина вибігла з будинку. Але згодом, близько першої ночі, потерпіла зі своїми кривдиками, до яких ще приєднались особи, розпивали спиртні напої. Після цього у них знову виникла супречка, нібито через борг дівчини. Дівчину знову почали бити, вимагаючи повернути борг. Коли потерпіла втратила свідомість,її залишили лежати просто на вулиці», - розповів В`ячеслав Печененко.

На момент госпіталізації у дівчини було діагностовано закриту черепно-мозкову травму, набряг головного мозку та загальне переохолодження тіла. Лікарі провели хірургічне втручання, однак врятувати її життя не вдалося. Попередньо, вона померла від внутрішньочерепної травми із тривалим коматозним станом.

Відео дня

За словами керівника поліції, наразі встановлені усі особи, які приймали безпосередню участь в цьому злочині. Це молоді люди віком від 20 до 22 років (два чоловіка і три жінки). Всім встановленим особам оголошено про підозру:

- 21-річній малинчанці – у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч.3 ст.135 (Залишення у небезпеці) ККУ. Судом їй обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою;
- 3-м іншим учасникам – у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.135 (Залишення у небезпеці) ККУ. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для 20-річних хлопця та дівчини. А для ще однієї 20-річної малинчанки - у вигляді домашнього арешту;
- 22-річному учаснику – у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.136 (Ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані) ККУ. Вирішується питання про застосування до нього міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

«Що в цьому злочині викликає обурення? По-перше, сім'я цієї неповнолітньої постійно зловживала алкоголем та притягувалась до відповідальності за неналежне виховання дитини. По-друге, сама потерпіла і її оточення також вели аморальний спосіб життя. Померла дівчина тричі притягувалась до відповідальності за розпиття алкогольних напоїв в громадських місцях. Також поганим є те, що коли потерпілій почали наносити тілесні ушкодження перший раз в її домівці, то батьки ніяким чином не сприяли для припинення цих вчинків», - наголосив В'ячеслав Печененко.

Як повідомив начальник Малинського ВП ГУНП в області Михайло Старовойта, спочатку було встановлено лише чотирьох підозрюваних у даному злочині, втім далі було виявлено причетність ще однієї особи.

«Це брат одного з учасників злочину. Він розповів, що повертаючись додому з електрички, його наздогнав брат і сказав, треба з тобою переговорити, у нас така ситуація вийшла, напевно, дівчина мертва, не знаю, що робити. Хотів би, щоб ти побачив. Каже, ми прийшли з братом і ще однією дівчиною, яка чекала біля автовокзалу на місце події. Він побачив, що дівчина лежить непритомна і своїми методами виявив, що дівчина ще жива. Даній особі також оголошено підозру за ч.3 ст.136 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані) ККУ. Зараз вирішується питання про застосування до нього міри запобіжного заходу», - розповів Михайло Старовойта.

Слідчо-розшукові заходи тривають і направлені на встановлення усіх обставин та участі кожного з підозрюваних у смертельному травмуванні дівчини.

Наразі слідством оцінюється роль матері та вітчима у невжитті заходів для попередження трагічних наслідків конфлікту.

«Мати потерпілої останні два роки по два-три рази на рік притягувалась до адміністративної відповідальності. Неповнолітня навчалася в інтернаті, звідки мати її забрала та сказала, що та буде навчатися в одній із шкіл райцентру. Дівчина починала вчитися і кидала навчання, тому навіть не була атестована», - наголосив Михайло Старовойта.

Начальником ГУНП в Житомирській області В`ячеславом Печененком направлено лист на ім'я голови Житомирської ОДА про проведення службової перевірки по притягненню до відповідальності працівників у службі дітей Малинського району.

Також серед підозрюваних є двоє осіб, які вже потрапляли у поле зору поліції за вчинення хуліганства та незаконне зберігання наркотичних засобів.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up