СБУ перевірила стан контрдиверсійної захищеності військового та стратегічних об’єктів Житомирщини

СБУ перевірила стан контрдиверсійної захищеності військового та стратегічних об’єктів Житомирщини

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБ України у Житомирській області завершила масштабні антитерористичні навчання. Вони проходили на військовому та декількох стратегічних об`єктах у Коростенському районі.

Як повідомив пресцентр СБ України в Житомирській області, у контрдиверсійних тренуваннях взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Збройних Сил України, а також представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Задіяні у тренувальних зборах суб`єкти боротьби із тероризмом відпрацювали комплекс спільних дій із виявлення та знешкодження умовних диверсантів. За легендою навчань вони прибули на територію регіону для вчинення серії провокацій. Завдання учасників тренувань було ускладнено тим, що ролі умовних диверсантів виконували спеціально треновані до дій у тилу ворога співробітники Сил Спеціальних операцій ЗСУ.

Відео дня

Для виявлення і знешкодження «зловмисників» силовики провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

У ході навчань силовики знешкодили кілька імітаційних саморобних вибухових пристроїв, а також локалізували і нейтралізували результати підривної діяльності «ДРГ». 

Метою заходу було підвищення рівня міжвідомчої взаємодії з протидії диверсійним і терористичним загрозам, а також перевірка відповідності заходів реагування задіяних відомств умовам тренувань. Крім того, додатково перевірено систему оповіщення та евакуації громадян і мінімізації наслідків можливих диверсій.

За підсумками ретельного аналізу кожного етапу тренувань співробітники Антитерористичного Центру при СБ України відзначили ефективну роботу задіяних підрозділів та надали рекомендації щодо мінімізації ризиків диверсійного і терористичного характеру на потенційно уразливих об’єктах регіону. 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up