Проти хворого на коронавірус житомирянина відкрили кримінальне провадження за укриття відомостей щодо причетності до перевезення туристів до Австрії

Проти хворого на коронавірус житомирянина відкрили кримінальне провадження  за укриття відомостей щодо причетності до перевезення туристів до Австрії

З початку введення обмежувальних заходів поліцейські Житомирщини проводять роз’яснювальну роботу з громадянами щодо обов’язковості дотримання встановлених заборон, а також відповідальності за їх порушення.

Водночас станом на 10.00 21 березня поліцейські оформили 14 адміністративних протоколів та відкрили кримінальне провадження через виявлені порушення,- інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Кримінальне провадження відкрите за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо  запобігання інфекційним захворюванням та масовим  отруєнням) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування перевіряється інформація про укриття відомостей хворим на COVID-19 щодо причетності до перевезення організованої групи туристів до Австрії та назад в Україну. Нині встановлено, що рейсами авіаліній в обидві сторони одночасно з хворим скористались ще понад 30 людей. Наразі поліцейські встановлюють їх контакти, місце проживання та спілкуються з ними щодо мети нещодавнього візиту за кордон, а також пояснюють необхідність дотримання режиму самоізоляції. 

- Лише висока самосвідомість громадян може убезпечити Україну від масштабного поширення хвороби. Для тих,  хто не зрозумів усю серйозність ситуації, наслідки можуть бути вкрай негативні. Поліція від роз’яснень і попереджувальних заходів переходить до режиму суворого контролю за дотриманням встановлених заборон. Рішення про їх введення є обов’язковим для усіх, без винятку, - прокоментував ситуацію начальник ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй.

Відео дня

Серед низки заходів поліції області і моніторинг ситуації щодо закриття усіх ринків на території регіону.

Загалом з початку карантину поліцейські Житомирщни оформили 14 протоколів за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, з них по 1 – у Коростені, Коростишеві, Чуднові, 3 – у Житомирському районі та 8 – у м. Житомирі. Матеріали складались як відносно водіїв транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення, так і відносно працівників підприємств, установ, організацій.

Усі вони будуть передані для розгляду до судів області.

Нагадаємо, 49-річний чоловік повертався з-за кордону (Австрія, Німеччина) не тільки з сином, як він повідомляв раніше, а возив за кордон цілу групу людей і разом з ними повертався в літаку.
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
  • Елена Билан

    А смысл ему скрывать и утаивать что-то?
  • Олена Федорук

    Поліція веде роз' яснювальну роботу щодо самоізоляції? В нас працюють 37 турків, 20 було три тижні тому, 17 приїхали пізніше. В цей тяжкий час їм просто необхідно встанавлювати сонячні панелі. А це робота поліції
  • Богдан Сідоров

    так і треба. зробити прецидент щоб інші думали. як це так?не казати! це що жарт?!не думає про інших людей то нехай впаяють на повну - іншим не повадно буде!!!
    П.С. і не пишіть що "ані гонят ета развод, мужік держись" курва його матері у печінку- хто із ним був можуть ходити разом з вами по вулиці, стояти у черзі або що і можливо інфікувати....думайте
  • Елена Ч.

    Нет слов...........
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up