Прокуратура Житомирщини домоглася стягнення з боржника 444 тис грн до бюджету Малинської громади

Прокуратура Житомирщини домоглася стягнення з боржника 444 тис грн до бюджету Малинської громади

За позовом прокурорів Житомирської обласної прокуратури суд стягнув з недобросовісного користувача 444 тис. грн за користування земельною ділянкою комунальної власності.

Боржник - житель міста Дніпра, який тривалий час, упродовж червня 2017 - грудня 2020 років володів комплексом будівель загальною площею 730 м2, що в Малині. Приміщення розташовані на земельній ділянці площею понад 2,5 га, яка належить Малинській територіальній громаді на праві комунальної власності, - повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Однак прокурори Малинського відділу Коростенської окружної прокуратури  встановили, що власник нерухомості ухилився від укладення договору оренди землі та, відповідно, сплати за її користування. Більше того, ніяк не відреагував на рішення селищної ради про обов’язковість укладення такого правочину.

  Тоді окружна прокуратура звернулася до суду першої інстанції про примусове стягнення з володільця заборгованості, однак суд безпідставно відмовив.  

Відео дня

За результатом оскарження прокурорами такої відмови Житомирський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та зобов’язав користувача землі сплатити до бюджету громади усю суму боргу.   

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up