Прокуратура вивчить факти невиплати заробітної плати на економічно активних підприємствах Житомирщини, які заборгували своїм працівникам 2 млн грн зарплати

Прокуратура вивчить факти невиплати заробітної плати на економічно активних підприємствах Житомирщини, які заборгували своїм працівникам 2 млн грн зарплати

Прокуратура Житомирської області, в межах визначених законом повноважень, скеровує свою діяльність на вирішення не лише загальнодержавних завдань, а й проблемних питань регіону.

Вивченням відкритих джерел місцевих державних органів встановлено порушення Конституції України та вимог Закону України «Про оплату праці», відповідно до яких, кожний працюючий громадянин має право на отримання винагороди за виконану роботу, на своєчасне одержання зарплати. Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Оплата праці працівників підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, здійснюється у першочерговому порядку.

Разом з цим, за інформацією органів статистики, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області становить 5,5 млн грн. Особливе занепокоєння викликає наявність двох мільйонів боргу на економічно активних підприємствах міст Житомира, Коростеня та Хорошівського району (переробна і добувна промисловість), що не тільки викликає суспільний резонанс, а й загалом така ситуація є неприпустимою.

Відео дня

З огляду на важливість зазначеної проблеми та з метою забезпечення реалізації державних гарантій на своєчасне одержання винагороди за працю, прокуратурою Житомирської області доручено місцевим прокуратурам невідкладно вивчити питання про наявність в діях керівників підприємств-боржників фактів умисної невиплати заробітної плати працівникам.

У разі встановлення фактів безпідставної та умисної невиплати працівникам підприємств, буде дана правова оцінка неправомірним діям керівників та директорів цих суб’єктів господарювання, зокрема, вирішуватиметься питання щодо встановлення за такі дії кримінальної відповідальності, передбаченої ст. 175 Кримінального кодексу України.

Додатково: за безпідставну невиплату заробітної плати Кримінальним кодексом України передбачено найсуворіше покарання -  позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up