"Пожаліла": жителька Овруча втратила майже 60 тисяч гривень, довірившись аферисту з сайту знайомств

"Пожаліла": жителька Овруча втратила майже 60 тисяч гривень, довірившись аферисту з сайту знайомств

На Житомирщині жінка пожаліла віртуального знайомця з-за ґрат і довірила йому повну інформацію по своїх банківських картках.

Невдовзі з рахунків втратила майже 60 тисяч гривень. Поліція розпочала кримінальне провадження, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

3 серпня до Овруцького відділення поліції звернулась 37-річна місцева жителька із заявою про ошуканство. 

Жінка розповіла, як нещодавно на сайті знайомств почала переписуватись із вподобаним чоловіком і залишила йому номер свого телефону. А 30 липня він подзвонив їй і розповів жалісливу історію. Мовляв, нині відбуває покарання у місцях позбавлення волі нібито за вчинення дорожньо-транспортної пригоди, хоча вини його в тому, звісно ж, немає. Розчуливши знайомцю, абонент поділився з нею ще й фінансовими негараздами. На його рахунок мав би надійти терміновий грошовий переказ, але картка заблокована, і як вирішити цю проблему, він не знає. Тож і наважився попросити допомоги у нової знайомої. 

Відео дня

Розчулена жінка зглянулась на прохання. Відтак чоловік, якого вона ніколи не бачила, завірив її в абсолютній безпеці запропонованої процедури. Всього-на-всього слід було прив’язати його телефонний номер до її банківських карток і продиктувати інші дані. Жінка слухняно виконала настанови – і вже за кілька днів замість надходжень з двох її платіжних карток загалом було знято майже 60 тисяч гривень. 

Натомість новий знайомець більше на зв'язок не виходив, а його телефонний номер виявився недоступним. 

Поліцейські кваліфікували подію як шахрайство і розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України. У рамках досудового розслідування наразі тривають заходи щодо встановлення осіб, причетних до ошуканства.

Водночас правоохоронці звертаються до всіх громадян: припиніть довіряти незнайомим людям, які вам телефонують, приходять додому або перестрічають на вулиці. Перевіряйте всі відомості, які вам намагаються нав’язати. За жодних обставин не розголошуйте особистих даних, особливо якщо мова йде про фінансові питання, і не передавайте нікому конфіденційну інформацію по ваших платіжних картках. Будьте обачними та обережними!

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up