Поліції довелося застосувати зброю, аби зупинити двох зловмисників, які намагалися обікрасти підприємство

Поліції довелося застосувати зброю, аби зупинити двох зловмисників, які намагалися обікрасти підприємство

Один з трьох крадіїв також відповідатиме за вчинення насильства щодо працівника правоохоронного органу.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Житомирській області.

Подія сталася уранці 10 лютого у передмісті, куди поліцейських викликав охоронник одного з підприємств, помітивши потенційних крадіїв. На появу правоохоронців невідомі зреагували втечею автомобілем. Поліцейським, які наздоганяли втікачів, для примусової зупинки їх транспортного засобу  довелося застосувати зброю. Водій був затриманий одразу, згодом - двоє його поплічників. Усі обставини з’ясовуються у рамках досудового розслідування.

 

Відео дня

 

Близько 11 години до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення від охоронника одного із приватних підприємств у с. Глибочиці про те, що на території перебуває група невідомих осіб, які намагаються викрасти окремі автозапчастини та речі з цеху.

 

 

На місце події виїхали  працівники сектору реагування патрульної поліції. Однак тільки-но поліцейські з’явилися на території і охоронник вказав на підозрілих осіб, останні швидко сховалися усередині припаркованого неподалік автомобіля «Мерседес Віто» та поїхали ним геть. Службовою автівкою із увімкненими проблисковими маячками та звуковою сиреною правоохоронці кинулись їм навздогін. Незважаючи на вимоги поліцейських про зупинку, утікачі прямували полем до автодороги Київ – Чоп. Після ігнорування зловмисниками і наступних попереджень від поліції про можливість застосування вогнепальної зброї та попереджувального пострілу угору правоохоронці здійснили кілька пострілів по колесах транспортного засобу, й автомобіль збавив хід.

 

 

 

Із салону «Мерседеса» вискочили троє пасажирів і кинулися врізнобіч. Його керманич, намагаючись будь-що продовжувати рух, чинив опір поліцейським, які урешті заглушили мотор автівки та затримали чоловіка.

На місце події прибули слідчо-оперативні групи ГУНП Житомирщини та Житомирського відділення поліції. Затриманим виявився 41-річний житель Вінницької області. Окрім замаху на крадіжку (ст. 15 ч.3. ст.185 ККУ), чоловік також відповідатиме за вчинення насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 ККУ). Нині його взято під варту.

 

 

Також встановлені особи та розшукані поплічники затриманого, які втекли з місця примусової зупинки «Мерседеса» - це раніше судимі 39-ти та 40-річний житомиряни. Свою причетність до спроби крадіжки з підприємства чоловіки визнали. За чинним законодавством їм може загрожувати від 3 до 6 років ув’язнення.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up