Пів кілограма золота вилучили у киянина, який грабував будинки у Житомирі

Пів кілограма золота вилучили у киянина, який грабував будинки у Житомирі

Правоохоронці зібрали докази причетності 44-річного жителя Київщини до щонайменше трьох таких злочинів, вчинених в обласному центрі.

Як повідомляє ГУНП в області, у Житомир кримінальний "гастролер" приїздив тричі упродовж листопада. Будинки чоловік обирав за зовнішнім виглядом та проникав усередину, пошкодивши металопластикові вікна. У двох випадках він виніс з будинків все цінне майно господарів: золоті вироби, грошові кошти, вартісну оргтехніку. З третього будинку з нез’ясованих причин пішов з пустими руками. Загальна сума збитків, спричинених потерпілим, складає близько 200 тисяч гривень.

- Оперативники кримінальної поліції працювали над встановленням причетної особи понад місяць, — розповідає начальник Житомирське районне управління поліції Петро Міровський. – До розшукових заходів долучилися також правоохоронці підрозділів кримінального блоку ГУНП в області. Була проведена масштабна кропітка робота.

Під час проведення слідчих дій в оселі чоловіка поліцейські виявили низку доказів його причетності до крадіжок.

Відео дня

Слідчі Житомирського райуправління поліції повідомили чоловікові про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 1 ст. 162 (Порушення недоторканості житла) КК України. Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Також правоохоронці обґрунтовано підозрюють чоловіка у причетності до близько десятка крадіжок, вчинених на Житомирщині, а також у Київській та Вінницькій областях. Нині триває перевірка такої інформації.

Згідно з чинним законодавством за вчинення подібних діянь причетному загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up