Під час спорудження амбулаторії у Житомирському районі посадовці і підрядник завищили вартість на третину і заволоділи 1,2 млн грн бюджетних коштів

Під час спорудження амбулаторії у Житомирському районі посадовці і підрядник завищили вартість на третину і заволоділи 1,2 млн грн бюджетних коштів

Трьом особам повідомлено про підозру за фактом зловживання бюджетними коштами під час спорудження амбулаторії з житлом для лікарів у Житомирському районі.

Зокрема, директору підприємства-підрядника та інженеру з технічного нагляду інкримінують заволодіння та співучасть у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), ще одному посадовцю - колишньому директору департаменту Житомирської обласної держадміністрації - службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 

За даними слідства, у 2018 році Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив низку тендерів на будівництво 22 сільських амбулаторій з житлом для лікарів у різних районах регіону. Переможцем у торгах на будівництво 9 з них стало приватне будівельне підприємство з Житомира.

Співробітники спецслужби здійснили перевірку незавершеного об’єкта у селі Житомирського районуНа його будівництво з бюджетів різних рівнів заплановано виділити 6,2 мільйона гривень, 3,7 з них уже перераховано підряднику.

Відео дня

Правоохоронці зафіксували невідповідність обсягів виконаних підрядних робіт, відображених комерсантом у актах, із реально виконаними. До переліку підрядник вніс «виконані» роботи, які взагалі не виконувалися. Також було виявлено свідоме завищення кількості використаних будівельних матеріалів.

Спільник - інженер з технічного нагляду, за попередньою змовою з підрядником,  підписав зазначені документи та засвідчив їх печаткою.

Колишній директор департаменту облдержадміністрації, у свою чергу. не перевірив достовірність наданих відомостей та актів про виконаний обсяг робіт. Унаслідок цього, як встановила проведена експертиза, з бюджету на рахунок підрядника зайво перераховано 1,2 млн грн, якими він заволодів.

З метою забезпечення подальшої конфіскації, на майно підозрюваних – транспортні засоби та нерухомість, які належать їм на праві власності, накладено арешт.

Злочин викрито прокуратурою спільно з оперативними працівниками Управління СБ України в області.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва обласної прокуратури, проводить Головне управління Нацполіції в області.

Нагадаємо, усіх трьох фігурантів справи обвинувачують у скоєнні аналогічних злочинів під час спорудження амбулаторій в інших районах.

За матеріалами пресслужби Житомирської обласної прокуратури і пресцентру СБ України в Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Denis Kataev

    та не може бути, це агенти  з альфа -центавра. Добродії, доволі грабувати народ

keyboard_arrow_up