Остерігайтесь шахраїв: спроба отримати фінансову допомогу для 58-річної жительки Бердичівському району завершилася втратою 54 тисяч гривень

Остерігайтесь шахраїв: спроба отримати фінансову допомогу для 58-річної жительки Бердичівському району завершилася втратою 54 тисяч гривень

Поліція застерігає: сторонні посилання у мережі Інтернет про виплати грошової допомоги ведуть до шахраїв!

Зверніть увагу: публікації у соціальних мережах та чатах месенджерів щодо реєстрації та негайного отримання коштів від міжнародних організацій та держави з високою ймовірністю можуть бути фейковими! Будьте обережними під час надання конфіденційних даних в онлайн-форматі та довіряйте інформації лише з офіційних джерел.

 На жаль, жителі області все ще потрапляють на гачок шахраїв у прагненні отримати додаткові грошові виплати. Перейшовши за фейковими посиланнями, вони потрапляють на сайти, візуально схожі на банківські сторінки або державні електронні сервіси. У результаті надають шахраям всі особисті відомості, що дозволяють отримати доступ до їх рахунків.

Днями 41-річна житомирянка скористалася посиланням, розміщеним у месенджері «Telegram». Жінка вважала, що реєструється на офіційному ресурсі «ЄДопомога». Натомість після введення банківських реквізитів втратила з власного рахунку понад 5 тисяч гривень.

Відео дня

Невдало завершилась спроба отримати фінансову допомогу й для 58-річної жительки Бердичівському району. В месенджері «Telegram» вона виявила чат-бот щодо оформлення громадянам соціальної виплати від держави. Перейшовши за посиланням, жінка підтвердила вхід у мобільний застосунок свого банку, а згодом виявила списання 54 тисяч гривень з рахунків.

Нині за обома випадками тривають відповідні перевірки.

Водночас поліцейські застерігають полісян від необачного розголошення особистих відомостей невідомим особам та на сторонніх ресурсах.

Запам’ятайте: назва чату у месенджері, що схожа на офіційну, ще не свідчить про його справжність. Якщо ви перейшли у нього з оголошення у соціальній мережі чи за іншим стороннім посиланням, висока ймовірність, що ви спілкуєтеся з шахраями.

Під час оформлення електронних заяв та інших документів, пов’язаних із зазначенням особистої інформації, звертайте увагу, чи знаходитеся ви на офіційному та захищеному Інтернет-ресурсі (його адреса повинна починатися з https://, у деяких браузерах також стоїть піктограма «замок», «щит» тощо).

Не встановлюйте на свої комп’ютери, телефони чи інші гаджети стороннє програмне забезпечення, яке вам пропонують для нібито отримання соціальної допомоги.

Офіційний сайт ЄДопомога має адресу https://edopomoga.gov.ua/ Тут ви можете дізнатися про грошову допомогу від держави, виплати міжнародних організацій та надання волонтерської допомоги. Там же вказані й офіційні сторінки у соціальних мережах.

поліція застерігає: сторонні посилання у мережі інтернет про виплати грошової допомоги ведуть до шахраїв!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up