Новини СБУ: коротко про головне. 22-28 липня 2021 року

Новини СБУ: коротко про головне. 22-28 липня 2021 року

Головні події минулого тижня - від Управління Служби безпеки України Житомирської області.  

Служба безпеки України продовжує викривати масштабне шахрайство, яким займаються організатори фінансової піраміди «B2B Jewelry». Співробітники СБУ задокументувати нові факти протиправної діяльності, провели нову серію обшуків, а також припинили роботу частини із магазинів мережі.

Крім того, 4-м кураторам фінансової піраміди повідомили про підозру.

Відео дня

Представників «B2B Jewelry» підозрюють у шахрайстві з фінансовими ресурсами та легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

Минулого тижня СБУ провела 26 обшуків за місцем проживання керівництва фінансової піраміди та в магазинах «B2B Jewelry». Вони відбулися на території Києва, Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Одеської, Харківської та Черкаської областей.

Контррозвідники СБУ запобігли можливому незаконному переправленню за кордон військових товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Встановлено, що протиправну діяльність організував колишній працівник одного з вітчизняних оборонних заводів. До оборудки він залучив декількох знайомих з Київської та Житомирської областей.

Спільники налагодили механізм незаконного привласнення військового майна, у тому числі комплектуючих до зенітно-ракетних комплексів малого і дальнього радіуса дії, а також конструкторської документації до цих видів озброєння.

Правоохоронці викрили одного з учасників групи під час перевезення 6 військових приладів до столиці.

У ході обшуків за місцями проживання та тимчасового перебування зловмисників правоохоронці виявили:

Вилучені предмети направлено на експертизу.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up