Незаконний продаж землі колишнього хлібокомбінату у Житомирі з бомбосховищем скасовано

Незаконний продаж землі колишнього хлібокомбінату у Житомирі з бомбосховищем скасовано
Фото: Суспілне

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Північно-західний апеляційний господарський суд підтвердив законність вимог Житомирської обласної прокуратури щодо скасування рішення міськради, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, на якій розташоване сховище для укриття та скасування держреєстрації прав.

Рішення першої інстанції, яким задоволено позов обласної прокуратури, залишено без змін, а апеляційну скаргу відповідача – без задоволення.

Йдеться про те, що у грудні 2018 року, за рішенням Житомирської міськради, приватному товариству продано 1,14 га землі промисловості  по вул. Лесі Українки (територія колишнього хлібокомбінату), з розташованим на ній сховищем, що належить державі. Новий власник планував на цій ділянці будівництво житлового комплексу.

Відео дня

  Однак прокурори встановили, що міськрада, продавши ділянку разом з об’єктом цивільного захисту населення площею понад 165 м2, перевищила свої повноваження, оскільки розпорядником такої землі є Житомирська обласна держадміністрація.  

З метою захисту державних інтересів, обласна прокуратура заявила позов, який Господарським судом Житомирської області задоволений у повному обсязі. 

Рішення суду першої інстанції оскаржило приватне товариство-забудовник, однак апеляційний суд відмовив йому у задоволенні скарги.

Додатково: відповідно до законодавства про розмежування земель державної та комунальної власності, а також Земельного кодексу України, землі, на яких розташоване державне нерухоме майно, зокрема об’єкти цивільного захисту населення, належать виключно державі та не можуть передаватись до комунальної власності.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (9)
  • Bogdan Gadzevich

    Наш тільки підземний перехід,де мама ховаєця із сестрою
  • Bogdan Gadzevich

    На Чулке дуже велике бобосховище,а ле ??? Хто знає той скаже
  • Нина Стрельченко

    Ворам закон не писаний
  • Василь Кобилецький

    Так це нормально, що в центрі міста будують житло та офісні приміщення, промислові об‘єкти мають бути на окраїні міста.

keyboard_arrow_up