Неповнолітній хлопець обікрав перехожого заради легкої наживи, але повністю замести сліди злочину не зміг

Неповнолітній хлопець обікрав перехожого заради легкої наживи, але повністю замести сліди злочину не зміг

Кілька днів тому на одній з вулиць обласного центру невідомий побив і обібрав пізнього перехожого. 6 лютого винуватця розшукали оперативники Управління карного розшуку ГУНП та міського підрозділу кримінальної поліції. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Житомирської області повідомляє, що 4 лютого до Житомирського відділу поліції звернувся 25-річний житомирянин із заявою про пограбування. За словами чоловіка, напередодні пізно увечері він повертався додому після дружніх посиденьок з товаришами. На одній з вулиць раптом відчув, як хтось його вдарив, а потім побачив нападника, який похапцем зірвав з його шиї золотий ланцюжок з хрестиком, а з руки – вартісний годинник. Також нападник викрав гаманець з грошима і банківськими картками та документами.

Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) ККУ. У рамках кримінального провадження поліція розпочала комплекс заходів, направлених на розкриття вказаного злочину.

Серед здійсненого – вивчення записів з камер відеоспостереження, відпрацювання точок можливого збуту викраденого майна та перевірка осіб, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за подібні злочини або потрапляли у поле зору правоохоронців за інші правопорушення.

Відео дня

У результаті оперативники встановили причетність до грабежу 17-річного житомирянина. За місцем його проживання було виявлено частину відібраних у заявника речей. Сам молодик свою вину визнав і пояснив, що пішов на злочин заради легкого заробітку, а нетверезий стан випадкового перехожого лише додав йому впевненості.

Усі обставини з’ясовуються у ході подальшого досудового розслідування. За чинним законодавством парубку може загрожувати від 4 до 6 років позбавлення волі.

Водночас правоохоронці зазначають, що ситуації, коли нетверезі громадяни стають об’єктами вуличних злочинів, не є рідкістю. Користуючись станом своїх жертв, коли ті в силу обставин вже безпорадні, грабіжники зухвало відбирають у них гроші та інші цінні речі. Зазвичай, поки потерпілий прийде до тями і протверезіє, зловмисникам вдається замісти сліди.

Відтак поліція нагадує житомирянам про заходи безпеки:

– повертаючись додому увечері, обирайте освітлені маршрути руху, у разі потреби заздалегідь домовтесь, щоб вас зустрічали рідні, або скористайтесь послугами таксі;

– не ризикуйте вступати у контакт з незнайомими та малознайомими особами, тим більше чаркувати з ними, адже під дією алкоголю ваш опонент враз може перетворитися на лиходія, а ви – на жертву звичайного зловмисника;

– щоб не привабити увагу потенційного грабіжника, намагайтеся не носити в руках цінних речей, як от гаманці зі значною сумою грошей, мобільні телефони, документи тощо, особливо якщо ви знаходитеся у малолюдних місцях у вечірній час доби;

– пізно увечері жінкам не варто привертати увагу сторонніх осіб до своїх прикрас. Їх краще сховати під одягом або взагалі зняти. Також не рекомендується носити гроші й коштовності у сумочці: покладіть їх у внутрішню кишеню одягу;

– якщо ви мешкаєте у багатоповерховому будинку, поспілкуйтеся з жителями вашого під’їзду та разом подбайте про те, щоб у ньому завжди були достатньо освітлені сходинкові майданчики.

Якщо ж вам все ж таки не вдалося уникнути зустрічі з грабіжником, негайно зверніться до найближчого пункту поліції, адже, як показує практика та досвід, 75% вуличних злочинів розкриваються настільки ж оперативно, наскільки швидко ви повідомите правоохоронців про подію.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up