Нацполіція ліквідувала залишки криворізького наркокартелю «Двадцятівські»

Нацполіція ліквідувала залишки криворізького наркокартелю «Двадцятівські»

Злочинна організація діяла у Кривому Розі під керівництвом 30-річного ув'язненого, який організував постачання психотропних речовин з Єгипту в Україну, відновив виробництво метамфетаміну у Кривому Розі, а доходи легалізувалися через купівлю автомобілів.

Для ліквідації наркосиндикату було залучено 700 поліцейських з Департаменту та територіальних управлінь боротьби з наркозлочинністю, слідчих Головного слідчого управління, Департаменту патрульної поліції та працівників оперативного відділу ДУ «Київський слідчий ізолятор» й управління вибухотехнічної служби НПУ та ГУНП в Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Івано-Франківській, Полтавській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Житомирській, Київській областях та у м. Києві за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

У ході спецоперації знешкоджено три лабораторії. Одна із них дозволяла зловмисникам виготовляти до 30 кг готового продукту щомісяця, а це 420 тисяч разових доз психотропу, з якого злочинці отримували дохід понад 105 мільйонів гривень кожного місяця. Крім того, вони також займалися вирощуванням і збутом канабісу.

Відео дня

Завдяки співпраці з польською поліцією, у вересні минулого року затримано трьох жінок-членів наркосиндикату на території Польщі. Вони діяли як наркокур'єри, перевозячи психотропні пігулки, заховані серед звичайних побутових предметів. Під час затримання було конфісковано 77 кг подрібнених псевдоефедринових пігулок, призначених для виробництва 30 кг психотропних речовин.

Зловмисники були ключовими дистриб'юторами метамфетаміну та канабісу по території України, які постачали «товар» уже ліквідованому злочинному угрупованню "Біле Братство" та іншій злочинній групі в Кіровоградській області, що була знешкоджена в рамках проведеної спецоперації працівниками УБН та СУ ГУНП в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

Фігуранти з метою уникнення ідентифікації працювали по схемі розкладання «мастеркладів», які потрапляли до рук перевірених гуртових клієнтів. Взаєморозрахунки проводилися виключно криптовалютою.

Упродовж року лідер групи заробив майже мільйон доларів, частину з яких легалізував через покупку 44-х автомобілів, які пізніше були передані таксопарку, решту скерував на розвиток наркобізнесу.

Слідчі вилучили 230 кг канабісу, 6 кг метамфетаміну, 5 кг псевдо ефедрину, 2 кг ефедрину, 200 г амфетаміну, 150 г мефедрону, 200 г солей А-PVP, 90 г грибів галюциногенних, 5,2 кг червоного фосфору. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку понад 98 мільйонів гривень. Крім того, вилучено «Криптоферму», лабораторне обладнання, зброю, набої, гранати РГД із запалами, понад 3 мільйони гривень у різній валюті та 65 автомобілів вартістю понад 1 млн доларів, що еквівалентно 37 мільйонам гривень.

За результатами слідчих дій у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано 12 учасників злочинної організації.

П’ятнадцятьом особам повідомлено про підозру, з яких одинадцятьом за незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотиків і прекурсорів (ч. 2, 3 ст. 307 та ст. 311 Кримінального Кодексу України), створення та керівництво злочинною організацією чи участь у ній (ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального кодексу України, вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 28 Кримінального Кодексу України) та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 Кримінального Кодексу України) та чотирьом учасникам кіровоградської групи за ч. 2 ст. 307 Кримінального Кодексу України.

Фігурантам суд вже обрав запобіжний захід — тримання під вартою. За вчинені правопорушення зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Департамент комунікації Національної поліції України(за матеріалами ДБН)

нацполіція ліквідувала залишки криворізького наркокартелю «двадцятівські»

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Светлана Семенюк

    Одні злочинні організації!

keyboard_arrow_up