Народний депутат Сергій Кузьміних затриманий під час отримання хабаря

Народний депутат Сергій Кузьміних затриманий під час отримання хабаря
Під час одержання хабаря. Фото НАБУ

Фініш січня 2022-го року ознаменований у Житомирі не лише черговим спалахом нового різновиду COVID-19, але й затриманням народного депутата України Сергія Кузьміних. 

Для тих, хто забув, нагадуємо, що влітку 2019-го року Сергій Кузьміних був обраний нардепом України у Чуднівському виборчому окрузі № 67 як кандидат від партії «Слуга народу». У Верховній Раді України Сергій Кузьміних працював у Комітеті з питань здоров`я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Водночас очолював підкомітет з питань фармації та фармацевтичної діяльності. 

28 січня 2022 року народного депутата України С. В. Кузьміних затримали у одному із житомирських кафе під час отримання неправомірної  вигоди (хабаря) розміром у 558 тисяч гривень. Спецоперацію із затриманням на гарячому народного депутата Сергія Кузьміних проводили детективи НАБУ, працівники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України та представники Офісу Генерального прокурора України. За попередньою інформацією правоохоронців, нардеп С. В. Кузьміних отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними фірмами та однією із лікарень Житомирщини.

Відео дня

Вже за кілька годин після звістки про затримання С. В. Кузьміних під час передачі майже 600 тисяч гривень так званої неправомірної вигоди прозвучала оцінка голови парламентської фракції партії «Слуга народу» Давіда Арахамії, де було підтверджено сам факт затримання нардепа Сергія Кузьміних. Давід Арахамія не приховував, що новина про затримання нардепа із фракції «Слуга народу» стала справжнім шоком для колег-однопартійців Кузьміних. Упродовж доби 29 січня 2022-го року у засобах мас-медіа всієї України новина про затримання Сергія Кузьміних жваво обговорювалась і обростала все новими подробицями та версіями. Однак поки що достеменно відомо про те, що НАБУ звернулося до Офісу Генерального прокурора України для підписання постанови щодо підозри про злочин, вчинений народним депутатом. Після цього розпочнеться низка слідчих дій стосовно отримання неправомірної вигоди (хабаря) народним депутатом України С.В. Кузьміних.

Для виборців округу № 67, які влітку 2019-го року віддали голоси своєї підтримки представнику популярної на той час партії «Слуга народу» Сергію Кузьміних, було б незайвим знати і пам’ятати про те, що народний депутат упродовж двох з половиною років свого перебування у Верховній Раді України особливих симпатій до виборців свого округу не виявляв. Хоча б тому, що дуже зрідка з’являвся на сесіях міських, селищних чи сільських рад у тих громадах, які територіально входили до меж його виборчого округу. Наприклад у Романові на жодній із двадцяти сесій Романівської селищної ради вже після виборів восени 2020-го року нардеп Сергій Кузьміних так жодного разу і не з’явився. Така ж само ситуація із відвідинами ним сесій Житомирської обласної ради, куди він як депутат Верховної Ради України з’явився лише раз після місцевих виборів 2020-го року.

Звісно, перспектива у виборців мажоритарного округу № 67, де обирався до парламенту України Сергій Кузьміних, не дуже весела. Передусім тому, що на час, доки НАБУ і САП вчинятимуть слідчі дії стосовно обставин та деталей факту отримання нардепом Кузьміних неправомірної вигоди (хабаря), народного депутата у виборців Чуднівського виборчого округу фактично не буде. І лише влітку чи, імовірніше, на осінь 2022-го року Верховна Рада України призначить повторні вибори у виборчому окрузі № 67. Так що, як не крути, а все йде до того, що виборцям дванадцяти територіальних громад, які входять до складу Чуднівського мажоритарного округу № 67, цьогоріч знову доведеться обирати. Народного депутата України. І то – справжнього!

Віктор Першко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up