Наркотики і психотроп в посилках і вдома - на Житомирщині продовжують виявляти незаконне зберігання заборонених речовин

Наркотики і психотроп в посилках і вдома - на Житомирщині продовжують виявляти незаконне зберігання заборонених речовин

У Бердичівській та Брусилівській громадах місцеві жителі зберігали заборонені речовини, а у м. Коростені – їх отримав адресат у поштовій посилці.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області, 14 лютого оперативники Коростенського райуправління на одній з вулиць міста зупинили 25-річного чоловіка. Він щойно отримав поштове відправлення в одному з відділень у райцентрі і ніс із собою пакунок. Під час огляду правоохоронці виявили у ньому жовтий порошок. За попередніми висновками фахівців, це може бути речовина для виготовлення психотропних або наркотичних засобів.

Подальші обставини документували працівники слідчо-оперативної групи РУП, які вилучили порошок і направили його на експертне дослідження.

Попередня правова кваліфікація ч. 1 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) ККУ.

Відео дня

Цього ж дня у м. Бердичеві поліцейські під час поверхневого огляду 37-річного перехожого виявили зіп-пакет з білим порошком. Попередньо, чоловік зберігав амфетамін для власного споживання.

Також інспектори сектору реагування поліцейської діяльності (смт Брусилів), опрацьовуючи повідомлення про вчинення домашнього насильства, виявили в обійсті 38-річного жителя Брусилівської громади виявили суху подрібнену рослину масу. Попередньо, це марихуана.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи відповідних територіальних підрозділів поліції. Правоохоронці задокументували обставини. За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження.

За чинним законодавством незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України) караються штрафом, виправними роботами, піврічним арештом чи обмеженням волі на строк до 5 років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up