Налагодив збут метадону, перебуваючи під вартою – у Житомирі судитимуть злочинну групу наркоділків

Налагодив збут метадону, перебуваючи під вартою – у Житомирі судитимуть злочинну групу наркоділків

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угруповання у складі трьох осіб за фактами незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів, вчинених повторно, у великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Організатору, крім цього, інкримінують ще й неодноразове використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів з метою продовження незаконного обігу наркозасобів (ч. 1 ст. 306 КК України).

Слідство встановило, що налагодив збут наркотичних засобів 43-річний мешканець Житомира, неодноразово судимий за аналогічні злочини, який і тепер перебуває під вартою у зв’язку з розглядом у суді справи про скоєння чергового злочину. «Помічниками» у кримінальному бізнесі обрав двох знайомих  житомирян – 41-річного чоловіка та 34-річну жінку.

Відео дня

Головну роль виконував організатор угруповання, який по телефону надавав співучасникам вказівки щодо закупок, фасування та збуту наркотичного засобу – метадону наркозалежним особам, яких і сам підшукував. Наркокур’єри вдома фасували «товар» на дози та доставляли клієнтам. 

Гроші за наркотичний засіб перераховували на банківську картку, оформлену на сина організатора. Певну частину коштів він знову використовував для нових закупок метадону.

 Так, протягом липня-серпня минулого року правоохоронці задокументували неодноразовий збут наркотичного засобу, у тому числі й способом закладок.  

У середньому денна виручка наркоділків сягала 45 тис. грн. 

Під час обшуку за місцем проживання обвинувачених вилучено докази протиправної діяльності, зокрема метадон, знаряддя для фасування та зважування,  мобільні телефони, чорнові записи, банківські картки та гроші. 

Викрито злочин за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводило досудове розслідування.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up