На Звягельщині СБУ викрила агітатора, який публічно виправдовував збройну агресію рф проти України

На Звягельщині СБУ викрила агітатора, який публічно виправдовував збройну агресію рф проти України

Як встановлено слідством, зловмисником виявився 59-річний мешканець невеличкого села Звягельського району.

Фігурант підтримував тісні контакти з родичами, які проживають у тимчасово окупованому Криму, отримали російське громадянство та нині підтримують окупацію півострова і Сходу України.

Ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну зловмисник часто відвідував родичів у Криму, де його проросійські погляди тільки посилювалися.

Задокументовано, що ворожий прихильник активно поширював антиукраїнський контент на власній сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники».

Відео дня

У розміщених «величальних» публікаціях прославлялися російські загарбники та масштабувалися їхні так звані «військові подвиги».

Також чоловік репостив фейкові звинувачення саме українських військових у вчиненні воєнних злочинів у прифронтових регіонах та зловтішався із загибелі наших захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у поширенні матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти нашої держави, розпочатої у 2014 році, та тимчасової окупації частини території України (ч.2 ст.436-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Викрили протиправну діяльність оперативники та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up