На Житомирщині злочинній групі наркоділків загрожує позбавлення волі від 9 до 12 років

На Житомирщині злочинній групі наркоділків загрожує позбавлення волі від 9 до 12 років

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичного засобу – метадону та сильнодіючого лікарського засобу - димедролу, вчиненого організованою злочинною групою із залученням інших осіб.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

Наразі обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи та двох інших осіб за ч. 1 ст. 263,   ч.ч. 2, 3 ст. 307, ч.ч. 1, 2 ст. 309, ч.3 ст. 321 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

Установлено, що організована 39-річним раніше судимим житомирянином злочинна група, до складу якої входили раніше судима жінка та не працюючий житомирянин, протягом липня 2018-січня 2019 років скоїла низку кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів.

Відео дня

Організатор групи неодноразово купував у Києві та Львові наркотичний засіб – метадон, транспортував його до Житомира, де спільно з іншими членами злочинної групи систематично збував наркозалежним місцевим жителям.

Правоохоронцями задокументовано п’ять фактів незаконного збуту метадону. Також, у помешканнях обвинувачених виявлено та вилучено майже 38 кг сильнодіючого лікарського засобу – димедролу, 20 грамів метадону, знаряддя для його виготовлення та фасування, вогнепальну зброю та бойові припаси.

 Незаконну діяльність наркоділків викрито та припинено під процесуальним керівництвом прокуратури області працівниками поліції за оперативного супроводу УСБ України в області.

Справу розглядатиме Корольовський районний суд м. Житомира. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.  

Додатково: санкцією суворішої, ч. 3 ст. 307 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up