На Житомирщині ювенальні поліцейські склали понад 1200 протоколів за неналежне виконання батьківських обов’язків

На Житомирщині ювенальні поліцейські склали понад 1200 протоколів за неналежне виконання батьківських обов’язків

Загалом задокументовано близько півтори тисячі адмінправопорушень у 2020 році, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Більшість з указаної кількості адміністративних протоколів складені відносно дорослих, в основному – за неналежне виконання батьківських обов’язків. Що ж стосується правопорушень підлітків, то найчастіше правоохоронці документували розпивання алкоголю – у громадських і куріння – у заборонених місцях. Нині, під час карантину, триває роз’яснювальна робота поліції серед молоді.

– Загалом із січня по березень цього року складено понад 1380 адміністративних протоколів. Серед них більше 1200 – відносно дорослих осіб і близько 200 – відносно неповнолітніх. Кожне друге правопорушення з розряду «дорослих» - це невиконання обов’язків по вихованню дітей. Найбільше таких фактів виявлено у містах Бердичеві (96), Житомирі (74), Коростені (48), Баранівці (38), Малині (33), Чудгнові (30), - проінформував заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор. – Підлітки ж найчастіше потрапляли у поле зору поліції під час розпивання алкоголю у громадських місцях (87 протоколів) та під час куріння – у заборонених (63). 

Відео дня

Інші задокументовані правопорушення стосувались вчинення дорослими насильства у сім’ї (ст.173-2 КУпАП), доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (ст.180 КУпАП), продажу дітям алкоголю чи тютюну (ч.2 ст.156 КУпАП) та скоєння тинейджерами дрібного хуліганства (ст.173 КУпАП).

Разом з тим, упродовж трьох місяців до підрозділів поліції регіону надійшли 115 повідомлень про зникнення дітей. Місця знаходження усіх неповнолітніх встановлені.

У період карантину поліцейські продовжують профілактичну роботу у молодіжному середовищі. Посилена увага працівників ювенальних підрозділів приділяється родинам, які опинились у скрутних життєвих обставинах. 

– З 6 квітня маємо нові обмеження у рамках посилення карантинних заходів. Зокрема, серед визначених заборон – неможливість відвідування спортивних і дитячих майданчиків, а також перебування осіб, які не досягли 16-річного віку, на вулицях населених пунктів без супроводу дорослих. Ювенальні поліцейські разом з колегами перевіряють дотримання цих правил нашими громадянами, а також роз’яснюють, чому потрібні такі заходи та передбачену відповідальність за їх порушення, - прокоментувала начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Нагадуємо, що за рішенням Уряду, у країні запроваджуються більш жорсткі обмежувальні заходи на період карантину. Поліцейські закликають громадян до проявляти високу самосвідомість, бути відповідальними і  дотримуватись визначених правил в особливий період. Залишайтесь здоровими!

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up