На Житомирщині викрили конвертаційний центр, який "відмив" майже 200 мільйонів гривень. Фото

На Житомирщині викрили конвертаційний центр, який "відмив" майже 200 мільйонів гривень. Фото

Прокуратура та податківці Житомирщини викрили групу осіб, які незаконно формували податковий кредит реально діючим підприємствам Житомирської та інших областей.

 

Суть викритої схеми полягала у тому, що зловмисники купували за готівку запчастини до спецтехніки (екскаватори для роботи у кар’єрах), відображаючи придбання з ознаками «ризику» від підприємств на території Дніпропетровської області, які входять до складу так званого конвертаційного центру, а в подальшому реалізовували їх реально діючим підприємствам Житомирщини.

Унаслідок незаконної діяльності, протягом 2016 року незаконно сформовано податковий кредит з податку на додану вартість десятьом підприємствам реального сектору економіки на суму понад 30 млн грн.

Таким чином, через банківські установи проконвертовано майже 200 млн грн.

Відео дня

У четвер, 20 квітня 2017 року, у місцях здійснення незаконної фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання, за місцем проживання осіб, причетних до злочинних схем, в автомобілях, якими вони користувалися, проведено санкціоновані обшуки.

Під час обшуків виявлено та вилучено 109 печаток фіктивних підприємств, факсиміле,  комп’ютерну техніку, бухгалтерську та чорнову документацію, а також грошові кошти на суму 80 тис грн.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на банківські рахунки фіктивних підприємств та фігурантів, причетних до злочинної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 КК України проводить ГУ Державної фіскальної служби в області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up