На Житомирщині судитимуть злочинне угруповання, яке збувало ув’язненим наркотичні та сильнодіючі лікарські засоби

На Житомирщині судитимуть злочинне угруповання, яке збувало ув’язненим наркотичні та сильнодіючі лікарські засоби

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угруповання за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та незаконного збуту наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів у місця позбавлення волі, вчинене повторно, у великих розмірах, організованою групою (ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України).

Як повідомлялося раніше, до організованої злочинної групи входили троє ув’язнених однієї з виправних колоній Житомирської області та двоє жителів Коростеня, які відбули покарання. 

Роль організатора взяв на себе неодноразово судимий 35-річний житель Києва, який відбував черговий термін. Перебуваючи безпосередньо у виправній колонії, він по телефону керував усіма процесами: дотриманням конспіративних заходів, підшукуванням клієнтів серед засуджених, перерахунком грошей на банківські картки продавців тощо. Коростенці, які перебували на волі, фасували товар, доставляли до колонії та перекидали через паркан наркотичні і сильнодіючі лікарські засоби.  

Відео дня

Незаконна торгівля з вересня по грудень 2021 року велася безперервним потоком, у великих розмірах та у широкому асортименті. За даними експертів, злочинне угруповання торгувало метадоном, канабісом та сильнодіючими лікарськими засобами – димедролом і зопіклоном. Приготовлені для продажу партії сягали понад 450 згортків наркотичних і сильнодіючих засобів, а щомісячний прибуток становив майже пів мільйона гривень.

 Обом обвинуваченим, які перебували на волі, обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави. 

«Наркобізнес» викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням боротьби з наркозлочинністю в області ДБН Нацполіції України та СВ Головного управління Нацполіції в області, яке проводило досудове розслідування.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up