На Житомирщині судитимуть міжрегіональну організовану групу: легалізували понад 100 млн грн

На Житомирщині судитимуть міжрегіональну організовану групу: легалізували понад 100 млн грн

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури закінчено досудове розслідування та обвинувальний акт скеровано до суду стосовно міжрегіональної організованої злочинної групи у складі трьох осіб.

Як повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури, організатору та співучасникам інкримінують службове підроблення, підробку документів, несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих реєстрів та несанкціоновану зміну інформації у цих реєстрах, незаконне заволодіння нерухомим майном та легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом (ч. 2 ст. 366, 3 ст. 358, ч. 2 ст. 361, ч. 3 ст. 362,  ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 209 КК України).

Як повідомлялося раніше, злочинне угруповання у складі «професіоналів» - арбітражного керуючого та державного реєстратора, аби заволодіти нерухомістю приватного підприємства, вдалися до низки підроблень. Зокрема, створили в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно рішення про державну реєстрацію права власності на виробничі приміщення фабрики (Житомирська область) та перереєстрували їх на підконтрольне товариство. Такими протиправними діями привласнили майно фабрики вартістю 8,3 млн грн, яке згодом легалізували.

Це не єдина незаконна оборудка. Організатор також обвинувачується у привласненні майна банківської установи, що в Одеській області, на суму понад 93 млн грн.

Відео дня

Відтак злочинними діями угруповання суб’єкту господарювання та банківській установі заподіяно шкоди на понад 100 млн грн.

Завдяки розпочатому досудовому розслідуванню, впродовж 2017-2019 років, за рішеннями господарських судів скасовано незаконні оборудки та відновлено право власності на зазначену нерухомість.

За клопотанням прокурора, заявленим з метою забезпечення конфіскації, судом накладено арешт на майно обвинувачених - два автомобілі та квартиру загальною вартістю понад 1,2 млн грн.  

Незаконні оборудки міжрегіональної організованої групи викрито прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Досудове розслідування проводило Головне  управління Нацполіції в області.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up