На Житомирщині судитимуть матір, що на дві доби залишила дітей у будинку без опалення

На Житомирщині судитимуть матір, що на дві доби залишила дітей у будинку без опалення

Матір, що залишила трьох малолітніх дітей без опалення та їжі, а сама поїхала у гості, будуть судити.

  Новоград-Волинською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом залишення матір’ю своїх малолітніх дітей протягом двох діб  зачиненими в будинку, за ч.1 ст. 135 КК України.

Установлено, що у лютому цього року мати трьох малолітніх дітей, віком 3, 6 та 8 років, які проживали у селі Пулинського району, залишила на свого чоловіка, а сама зранку спочатку поїхала у справах до смт. Пулини, а потім – в інше село до родичів.  

Однак чоловік не став перейматися доглядом малолітніх дітей, а зачинивши їх лютневого дня у будинку без опалення та їжі, також поїхав до родичів, гостювати спільно із дружиною, яка знаючи, що діти залишилися одні і недоглянуті, не вжила ніяких заходів для виправлення такого становища.

Відео дня

В оточенні такої «турботи», позбавлені можливості будь-що змінити, діти були у небезпечному для життя середовищі майже дві доби, до того часу, поки сусіди не забили на сполох та представники сільської ради відімкнули будинок.

Перебування у таких умовах тривалий період закінчився для малолітніх загальним переохолодженням та захворюванням, унаслідок чого вони потрапили до лікарні.

Справу має розглядати Червоноармійський районний суд.

Новоград-Волинська місцева прокуратура забезпечуватиме публічне обвинувачення у кримінальному провадженні.

Наразі, за рішенням суду, усіх трьох неповнолітніх дітей відібрано від горе-батьків та поміщено до центру соціальної реабілітації.  

Довідково: санкція зазначеної статті передбачає обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі на той самий строк.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up