На Житомирщині розпочав роботу спецпідрозділ патрульної поліції ТОР

На Житомирщині розпочав роботу спецпідрозділ патрульної поліції ТОР

До складу нового підрозділу увійшли найбільш треновані та фізично витривалі патрульні, які пройшли суворий відбір та курси за канадсько-американською програмою підготовки працівників тактичних підрозділів.

Як інформує відділ комунікації поліції Житомирської області, поліцейські ТОРу допомагатимуть колегам у вирішенні складних конфліктів та залучатимуться до забезпечення публічного порядку під час масових заходів.

16 травня на Старому бульварі біля адміністративного приміщення Головного управління Нацполіції Житомирщини, де упродовж дня проходить виставка технічного оснащення сектору безпеки Житомирщини, поліцейські презентували громадськості своє поповнення – новий спецпідрозділ Управління патрульної поліції в Житомирській області ТОР (рота тактично-оперативного реагування).

Відео дня

– З огляду на буденну практику, ситуація із створення такого спецпідрозділу саме у складі патрульної поліції уже назріла давно. Адже виклики, на які виїжджають патрульні, досить різні і з урахуванням наявності у правопорушників зброї, їх агресивного стану тощо бувають реальні випадки, що загрожують життю і здоров’ю і поліцейських, і громадян. Відтак ТОР – це реальний тактичний підрозділ, який буде запорукою безпеки особового складу патрульної поліції та працівників інших підрозділів ГУНП у вирішенні складних конфліктних ситуацій з високим рівнем загрози, - роз’яснив заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Новостворений спецпідрозділ налічує два десятки працівників, однак у найближчому майбутньому штатну чисельність планують збільшити до півсотні. Кандидатів у ТОР відбирали за суворими вимогами: з числа патрульних поліцейських із досвідом служби понад 2 роки, найвитриваліших і фізично підготовлених. Кожен бажаючий служити у спецпідрозділі складав серйозні випробування як теоретичні, так і з фізичної підготовки.

– Упродовж місяця поліцейські ТОРу проходили теоретичні та практичні курси за канадсько-американською програмою підготовки працівників спеціальних тактичних підрозділів у Департаменті патрульної поліції Нацполіції України, - розповів начальник Управління ПП в Житомирській області Олександр Гуменюк.

Патрульні спецпризначенці мають відповідне оснащення та транспортні засоби, які дозволять їм бути мобільними і швидко прибувати на місця подій, де буде необхідна їх допомога.

– Підрозділ не слід сприймати як цілком силовий. Його представники працюють за принципом гуманізму і законності, і не застосовуватимуть силу там, де це не потрібно. Однак, якщо ситуація буде загрозливою для людей і поліцейських та однозначно потребуватиме серйозного втручання, ТОРівці її застосують, - підсумував Артем Лисогор.

Також працівники спецпідрозділу залучатимуться до охорони публічної безпеки та правопорядку під час проведення масових заходів спортивного або розважального характеру, мітингів, демонстрацій, акцій протестів тощо.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Ihor Pirogok

    Питарасы
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up