На Житомирщині поліцейські виявили підроблені водійські посвідчення у двох керманичів

На Житомирщині поліцейські виявили підроблені водійські посвідчення у двох керманичів

Документи з ознаками підробки патрульні сектору реагування Бердичівського райвідділу поліції виявили у 23-річного місцевого жителя. Ще одне схоже правопорушення зафіксували правоохоронці під час несення служби на одному з блокпостів у передмісті Житомира. Нині слідчі розпочали кримінальні провадження та вилучили документи.

21 травня на вулиці м. Бердичева поліцейські зупинили автомобіль «Mazda» за порушення Правил дорожнього руху. Під час складання адміністративних матеріалів правоохоронці перевірили надані водієм документи за наявними базами та встановили, що водійське посвідчення має ознаки підробки.

Увечері 22 травня неподалік с. Глибочиці працівники сектору реагування патрульної поліції відділу №1 Житомирського РУП під на блокпосту зупинили автомобіль марки «Renault» під керуванням 21-річного місцевого жителя. Як з’ясувалось, надане водієм посвідчення мало ознаки підробки та не значилось у жодному реєстрі документів.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції. Правоохоронці задокументували всі обставини правопорушень та вилучили документи для проведення експертних досліджень.

Відео дня

Нині за цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток та штампів) КК України.

Відповідно до чинного законодавства водіям може загрожувати покарання у вигляді штрафу до 50 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або піврічного арешту, або обмеження волі на строк до 2 років.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up