На Житомирщині державну реєстраторку підозрюють в афері з орендою земель

На Житомирщині державну реєстраторку підозрюють в афері з орендою земель

В одній з громад Житомирського району 34-річна начальниця відділу державної реєстрації внесла завідомо неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Нині за цим фактом поліцейські розслідують кримінальне провадження щодо незаконної перереєстрації про право оренди земельних ділянок. Подробиці розповіли у відділі комунікації поліції Житомирської області і пресслужбі обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що фігурантка провадження перебувала на посаді начальника відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень місцевої сільської ради. Тож вона мала відповідні повноваження та доступ до Держреєстру.

У серпні 2022 року жінка, перебуваючи з місцем свого проживання, здійснила несанкціоновану зміну інформації в автоматизованій системі, незаконно змінивши орендаря 72-х земельних ділянок. 

Відео дня

Встановлено, що все це реєстраторка зробила, усвідомлюючи незаконність таких дій та вступивши у змову з іншою особою.

Унаслідок цього протиправно, поза волею самих власників ділянок, понад 200 га землі сільгосппризначення вартістю майже 3 млн грн перейшли у користування новому орендареві – приватному товариству.

Земельні оборудки викрито за процесуального керівництва окружної прокуратури, оперативного супроводу кіберпідрозділу УСБУ в області та відділення поліції № 4 Житомирського райуправління.

Відтак днями слідчі відділення поліції №4 (Хорошів) Житомирського райуправління повідомили жінці про підозру у проведенні несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчиненої особою, яка має право доступу до неї, за попередньою змовою групою осіб, що заподіяли значну шкоду (ч. 3 ст. 362 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Хорошівський відділ Коростишівської окружної прокуратури.

Відповідно до чинного законодавства такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Крім того, триває встановлення інших причетних до протиправних дій осіб та їх ролі у незаконних оборудках з землею.
афера з орендою земель: на житомирщині слідчі поліції повідомили державній реєстраторці про підозру

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up