На території Олевського та Ємільчинського  районів виявлено сучасних рабовласників, які силою утримували 6 чоловік для примусової праці

На території Олевського та Ємільчинського  районів виявлено сучасних рабовласників, які силою утримували 6 чоловік для примусової праці

"Невільниками" були чоловіки від 20 до 50 років, один з них - громадянин Білорусі.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Житомисрької області.

У середу, 15 січня 2020 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області слідчими СУ, співробітниками управління карного розшуку ГУНП в області та територіального підрозділу Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції України, у межах досудового розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України проведено ряд санкціонованих обшуків у місцях можливого утримання громадян.

Відео дня

В ході проведених слідчих дій в одній із будівель, яку займають фігуранти кримінального провадження, виявлено 6 осіб, один з них громадянин іншої держави (Білорусь), яких протягом тривалого часу примусово утримували з метою трудової експлуатації у неналежних умовах проживання та харчування.

Установлено, що четверо осіб на території Олевського та Ємільчинського  районів організували переховування людей, попередньо їх завербувавши та використовуючи на різних роботах. До того ж, у насильно утримуваних семи осіб були відібрані особисті документи. 

Утримувалися чоловіки, віком від 20 до 50 років, окремі з них мали інвалідність. При поводженні з людьми застосовували насильство для подавляння їх волі, залучали інших осіб для контролю їх переміщення, забороняли залишати місця так званого «проживання» та «роботи», незаконними діями припиняли спроби супротиву. 

Також, у побутових приміщеннях, в ході обшуків виявлено холодну вогнепальну нарізну зброю, боєприпаси, вибухівку.

Наразі 4-х осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України. Двом з них повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 149 КК України (організація вербування, переміщення, переховування людей з метою трудової експлуатації з використанням примусу, обману, матеріальної залежності потерпілого, його уразливого стану із застосуванням насильства, що не є небезпечним для життя та здоров’я, вчинених за попередньою змовою групою осіб)

Також вирішується питання про застосування запобіжних заходів до усіх затриманих.

Додатково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (24)
  • Людмила

    Чому ви непишете фамилию  цього негидника ,щоб весь народ знав про тварь ,яка цим займаеться.
  • Людмила

    Чому ви непишете фамилию  цього негидника ,щоб весь народ знав про тварь ,яка цим займаеться.
  • Людмила

    Чому ви непишете фамилию  цього негидника ,щоб весь народ знав про тварь ,яка цим займаеться.
  • Людмила

    Чому ви непишете фамилию  цього негидника ,щоб весь народ знав про тварь ,яка цим займаеться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up