На пропозицію пройти освідування щодо вживання спиртного водій вдарив поліцейського в обличчя: НП на дорозі в Малині

На пропозицію пройти освідування щодо вживання спиртного водій вдарив поліцейського в обличчя: НП на дорозі в Малині

Подія сталася уночі 13 червня у м. Малині. Нетверезий водій легковика агресивно відреагував на пропозицію поліцейського пройти освідування щодо вживання спиртного та вдарив правоохоронця. Інспектор поліції отримав травму обличчя.

Нині обставини з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Близько 2:00 інспектори сектору реагування патрульної поліції, які охороняли правопорядок на вулицях м. Малина, зупинили для перевірки автомобіль Ford Mondeo, водій якого, порушивши Правила дорожнього руху, прямував вулицею із ввімкненим дальнім світлом фар. За кермом легковика знаходився 29-річний житель м. Києва.

Під час спілкування поліцейські запідозрили, що чоловік перебуває у стані сп’яніння, відтак запропонували йому пройти відповідне тестування. Утім той відреагував агресивно, почав лаятися та зненацька вдарив поліцейського.

Відео дня

Правоохоронця та водія доставили до лікарні. У 39-річного поліцейського медики діагностували травму обличчя. За результатами висновку лікаря, керманич іномарки перебував у стані алкогольного сп’яніння (1,55 проміле).

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Слідчі оголосили йому підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. Вирішується питання обрання йому запобіжного заходу. У рамках провадження встановлюються усі обставини.

За чинним законодавством умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків карається обмеженням або позбавленням волі на строк до 5 років волі.

Також за порушення Правил дорожнього руху відносно водія складені адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом…) та ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Бахман Курбанов

    за  что ну ударил разочек 5 лет, а когда они избивают людей им не чего максимум выгонять с работы

    Бахман Курбанов reply Бахман Курбанов

    Богдан Иванков не, везде бардак

    Богдан Иванков reply Бахман Курбанов

    Бахман Курбанов у вас в Азербайджані краще?
  • Volkin Volkin

    не уважаю полицию, но вести себя как животное человеку не приемлемо. даже в отношении к полиции.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up