На околиці с. Нова Радча російські військовослужбовці розстріляли місцеве подружжя: поліція розпочала розслідування цього та інших злочинів рашистів

На околиці с. Нова Радча  російські військовослужбовці  розстріляли місцеве подружжя: поліція розпочала розслідування цього та інших злочинів рашистів

Прикордонні села Стара та Нова Радча – перші населені пункти області, куди вторглися російські окупанти на світанку 24 лютого. Після розмінування автомобільних доріг днями там розпочали працювати слідчо-оперативні групи поліції для документування воєнних злочинів агресора.

7 квітня до поліції звернулась 34-річна жителька Київщини із заявою про розстріл окупантами її матері та вітчима, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Попередньо встановлено, що на околиці с. Нової Радчі орієнтовно 24 березня російськими військовослужбовцями були розстріляні 67-річна жінка та її 60-річний чоловік.  Наразі тіло останнього доставлено до моргу для проведення розтину та встановлення причин смерті. Щодо жінки – знайдено, ймовірно, її одяг зі слідами, схожими до крові. Призначено експертне дослідження.

Відео дня

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Також нині поліцейські перевіряють повідомлення щодо смерті ще одного літнього місцевого жителя у результаті отриманого під час артобстрілу поранення.

Окрім того, слідчо-оперативні групи фіксують руйнування та пошкодження, спричинені веденням воєнних дій на території громади, а також залишені сліди перебування російських військових на українській території. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up