Літнє подружжя з Житомира, яке підозрюють у доведенні до самогубства своєї онуки, взяли під домашній арешт

Літнє подружжя з Житомира, яке підозрюють у доведенні до самогубства своєї онуки, взяли під домашній арешт

23 лютого рішенням Богунського районного суду Житомира літньому подружжю, яке підозрюють у доведенні до самогубства власної онуки, призначили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це на своєму сайті написала пресслужба Богунського районного суду.

Неповнолітня онука з 2010 року жила в сім'ї бабусі та дідуся, які були призначенні її опікунами, а в подальшому і піклувальниками.

У клопотанні про запобіжний захід, яке надійшло до суду 23 лютого 2024 року, сказано, що з початку 2022 року піклувальники систематично принижували гідність та злісно не виконували встановлені законом обов'язки з догляду за дитиною.

Відео дня
"З початку 2022 року піклувальники неналежним чином утримували онуку, не забезпечували нормальних побутових умов життя та харчування, не піклувалися про її здоров'я та психічний стан; використовували гроші, призначені для утримання дитини, на власний розсуд; не забезпечували сезонним одягом, продуктами та ліками. Це і тривале зневажливе ставлення до онуки та її інтересів змушували дівчину покидати дім та ночувати у знайомих. Як наслідок, це все призвело до формування у дитини невротичного розладу у вигляді виснаження, безсоння, депресії, заниження самооцінки, розладів харчової поведінки, самоушкодження та суїцидальної поведінки, про що неповнолітня  писала у своєму блозі та розповідала своїм друзям", — пише пресслужба суду.

Слідство встановило, що 17 серпня 2023 року дівчина мала вдома словесний конфлікт з бабусею та дідусем через зникнення кішки. Не витримавши знущань, психологічного тиску та принизливого ставлення до себе, дівчина написала передсмертну записку, після чого в присутності бабусі вистрибнула з вікна п'ятого поверху, покінчивши життя самогубством.

23 лютого 2024 року суд обрав підозрюваному подружжю запобіжний захід у вигляді домашнього арешту без застосування електронних засобів контролю.

Нагадаємо, літньому подружжю з Житомира повідомили про підозру у доведенні до самогубства їхньої онуки. У коментарі Суспільному у Службі у справах дітей Житомирської міськради розповіли, що скарг щодо обстановки в родині їхні фахівці не отримували. Фахівці звітували про те, що у дитини було все їй потрібне. З твердженням прокуратури, що дитина не була забезпечена усім необхідним, у Службі не погодилася.

Джерело: Суспільне Житомир

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Юлия Мазур

    Це не тільки вині дід з бабою яй соціальні служби ,які не проводять перевірку таких сімей, а ще й сусіди які моя хата скраю, не чого незна і місцева влада

keyboard_arrow_up