Кримінальний дайджест: вкрадені курятина, металевий паркан та вилучені наркотики

Кримінальний дайджест: вкрадені курятина, металевий паркан та вилучені наркотики

На Овруччині парубок поцупив з магазину копчену курятину, у Хорошівському районі похазяйнували мисливці за металом, а в Ружинському поліціянти вилучили наркотики. Про це - у дайджесті від відділу комунікації поліції Житомирської області.

На Овруччині викрито магазинного злодюжку

До місцевого відділення поліції надійшло повідомлення про крадіжку продуктів харчування з супермаркету. Поліцейські встановили причетність до правопорушення жителя району. Нині триває з’ясування обставин події.

Як повідомив працівник торгівельного закладу, крадіжку ймовірно було вчинено на початку лютого. З відділу м’ясної продукції було викрадено копчену курятину.

Відео дня

У ході проведених заходів, у тому числі і вивчення записів з камер відеоспостереження,  дільничні офіцери поліції з’ясували, що до вчинення крадіжки причетний 18-річний житель с. Кирданів. Парубка розшукали, у скоєному він зізнався.

Нині триває з’ясування обставин події та перевірка щодо причетності хлопця до інших правопорушень.

У двох районах області поліцейські затримали «мисливців за металом»

З приватного домогосподарства жительки Хорошівського району  було викрадено частину металевого паркану. А на Черняхівщині зловмисник викрав металеві плиту та візок з приватного будинку.  Працівники поліції встановили причетних до злодіянь.

16 лютого до Черняхівського відділення поліції надійшло повідомлення від 32-річного жителя с. Клітища про крадіжку з його нежилого будинку, розташованого у цьому ж населеному пункті.

На місці події працівники  поліції з’ясували, що крадіжку було вчинено кілька днів тому. З приміщення було викрадено плиту пічного опалення та металевий візок. У ході проведених заходів правоохоронці встановили, що правопорушення вчинив 64-річний місцевий житель. У чоловіка вилучили викрадене.

17 лютого до Хорошівського відділення поліції звернулась 53-річна жителька райцентру із повідомленням про крадіжку частини паркану з території належного їй нежилого батьківського будинку у с. Човнова. Проведеними заходами поліцейські встановили, що до злодіяння причетний 43-річний місцевий житель.

Нині триває з’ясування обставин подій.

Законодавством за такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років.

У Ружинському районі поліцейські вилучили наркотики

17 лютого під час проведення санкціонованого обшуку в будинку жителя с. Городок правоохоронці виявили згорток з подрібненою рослинною масою, за попередніми даними – наркотичним засобом. Нині розпочато досудове розслідування.

В одній з кімнат 50-річний господар будинку зберігав пакуночок з рослинною сировиною. Чоловік зізнався, що це нарковмісний засіб для його власного споживання.

Правоохоронці вилучили виявлене та направили на експертне дослідження.

Попередня правова кваліфікація події – ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Законодавством такі дії караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 6 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up