Керівник товариства з Новограда-Волинського ухилився від виконання судових рішень майже на один мільйон гривень: прокуратура передала справу до суду

Керівник товариства з Новограда-Волинського ухилився від виконання судових рішень майже на один мільйон гривень: прокуратура передала справу до суду

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, у межах процесуального керівництва, скеровано до суду обвинувальний акт за фактом умисного невиконання рішення суду, що набрало законної сили, вчиненого службовою особою (ч.2 ст.382 КК України).

За даними слідства, генеральний директор публічного акціонерного товариства міста Новоград-Волинського протягом декількох років умисно не виконував низку судових рішень (майже 30), які набрали законної сили,- інформує пресслужба Житомирської обласної прокуратури. 

Зокрема, про стягнення боргів зі сплати обов’язкових платежів до різних регіональних фондів, а саме, Пенсійного, соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а також штрафних санкцій у дохід Державного бюджету України та інших – усього на загальну суму майже один мільйон гривень.

 Лише за прокурорськими позовами судами винесено рішень про стягнення з ПАТ обов’язкових платежів на суму понад 170 тис. грн.

Відео дня

Водночас встановлено, що боржник протягом цього періоду здавав в оренду нерухомість товариства - нежитлове приміщення площею 200 кв. м,  за що одержував плату. Щоправда, з метою ухилення від виконання рішень судів кошти за оренду отримував поза касовим обліком та банківськими рахунками.

Таким чином, будучи платоспроможним та маючи можливість погасити заборгованість, керівник ПАТ не вжив будь-яких заходів щодо фактичного виконання рішень суду.

Справу скеровано до Новоград-Волинського міськрайонного суду.

Публічне обвинувачення підтримуватиме Новоград-Волинська місцева прокуратура.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up