Імпортували з Великобританії ліки за завищеною в 4 рази вартістю: Київська митниця викрила протиправну схему

Імпортували з Великобританії ліки за завищеною в 4 рази вартістю: Київська митниця викрила протиправну схему

Підрозділом по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Київської митниці в ході аналізу зовнішньоекономічної операції підприємства, що імпортувало ліки з Великобританії виявлено схему ухилення від сплати податку на прибуток українським підприємством. 

Про схему повідомляє Київська митниця.

Суть схеми полягала в штучному завищенні вартості ліків через компанію-посередника, що потім дозволяло їм сплачувати менше податків в Україні, вказуючи менший прибуток через нібито великі витрати на їх придбання за кордоном. 

В результаті, для митного оформлення партії (понад 3 тис. упаковок) лікарського засобу «Вазапрокс-альфа» в митницю було надано товаросупровідні документи з завищеною вартістю товару 355 тис. євро замість реальної 92 тис євро. Тобто, компанія, використовуючи підконтрольне підприємство в Великій Британії як посередника та в якій кінцевим бенефіціаром є гр.України, в документах збільшувала вартість ліків аж в чотири рази. І вже за цими документами товар імпортувався в Україну. 

Відео дня

Саме ця поставка і привернула увагу митників та спонукала розплутати цей «клубок» до кінця. 

За наявними ознаками злочину, передбаченого ст. 212 Кримінального кодексу України, Київська митниця скерувала повідомлення про кримінальне правопорушення до ТУ БЕБ у м.Києві. 

Наразі, представниками БЕБ проведено обшуки на комерційний складах підприємства, що імпортувало ці ліки.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up