Хто має право на безоплатну правову допомогу?

Хто має право на безоплатну правову допомогу?
Якщо особу підозрюють або обвинувачують у вчиненні злочину, вона має право на захист, що зокрема полягає у наданні можливості користуватися правовою допомогу захисника.

Якщо особу затримано за підозрою у вчиненні злочину, вона має право на безоплатну правову допомогу незалежно від рівня доходів.

У випадках передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України та законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, підозрюваному, обвинуваченому правова допомога захисника надається за рахунок держави (стаття 59 Конституції України, стаття 20 Кримінального процесуального кодексу України, стаття 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу») і є безоплатною. Це означає, що особа не несе жодних витрат, пов’язаних з правовою допомогою захисника, ні під час отримання такої допомоги, ні у подальшому.

Призначений центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги адвокат забезпечить захист від обвинувачення, представництво інтересів та складання процесуальних документів.

Відео дня

Протягом 2015 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області було видано 1658 доручень адвокатам для надання безоплатної вторинної правової допомоги підозрюваним, обвинуваченим та засудженим до позбавлення волі особам. Це на 401 доручення або понад 30% більше, у порівнянні з 2014 роком, що свідчить про збільшення кількості осіб, які потребують правової допомоги у кримінальному процесі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Благодійність як спосіб життя. Житомирський письменник Сергій Храпчук подарував українському дитячому центру в Латвії власні книжки 10:00 У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні проводять профілактичні щеплення - роз`яснення від МОЗ 09:40 Час передавати покази електролічильника: як це можна зробити 09:20 За добу на війні росіяни втратили 1320 військових Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 09:00 29 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити, прогноз погоди 16:28 Як на Житомирщині працюють мобільні медичні команди 15:50 На Житомирщині рятувальники проводять комплекс заходів задля безпечного святкування Великодня 13:00 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 28 квітня 12:02 На Житомирщині три заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках 11:04 Оцінка якості освітніх програм у коледжах: особливості під час воєнного стану
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up