Граючись у хованки в парку, жінка загубила 4-річного сина і зателефонувала в поліцію

Граючись у хованки в парку, жінка загубила 4-річного сина і зателефонувала в поліцію

За минулу добу до поліції надійшло 2 повідомлення про пошуки зниклих дітей.

На щастя, обох неповнолітніх швидко знайшли. Однак досі триває розшук 16-річного Дмитра Степарука з Хорошівського району, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Близько 17:00 до Житомирського відділу поліції звернулась жителька обласного центру із повідомленням про зникнення її 4-річного сина. Жінка розповіла, що гуляла з дитиною у міському парку відпочинку. Неподалік мосту вони грали у хованки та в якийсь момент вона зрозуміла, що не може знайти хлопчика. Відтак жінка зателефонувала на спецлінію «102». Правоохоронці виїхали на місце події, однак вже за кілька хвилин заявниця повідомила, що знайшла таки малого – той заховався з іншого боку споруди.

Увечері 26 лютого до Коростишівського відділу поліції надійшло повідомлення про залишення домівки 11-річною школяркою. За словами батьків, дівчинка після ситуативної сварки з мамою втекла з дому. Вони кілька годин намагалися самостійно знайти дочку на вулицях райцентру. Після безрезультатних пошуків звернулися до поліції.

Відео дня

Правоохоронці розпочали заходи із встановлення місця знаходження дитини. Інспектор ювенальної превенції  разом з екіпажем сектору реагування патрульної поліції під час огляду вулиць міста помітили схожу за описом дівчинку на одній із зупинок громадського транспорту. Як з’ясувалось, вона придбала квиток на автобус до столиці та вже чекала на транспортний засіб.

Дитину передали батькам, з родиною провели профілактичну бесіду. Дівчинці поліцейські роз’яснили наслідки такої поведінки.

Тим часом у Хорошівському районі все ще тривають пошуки 16-річного жителя с. Теренців Дмитра Степарука.

Правоохоронці вкотре закликають батьків приділяти максимум уваги дітям. Пам’ятайте, що вони у першу чергу потребують вашого піклування та захисту. Подбайте, щоб діти знали, що вдома їх завжди чекають та люблять. Навчайте алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій: конфлікту з однолітками чи дорослими, втраті телефону чи грошей на проїзд, раптового погіршення самопочуття, якщо заблукав чи загубився тощо.

Не будьте байдужими, якщо помітили на вулиці, у крамниці чи іншому громадському місці дитину, яка явно перебуває без супроводу дорослих, розгублена або налякана: варто поцікавитися, де її батьки. У разі підозри, що дитина загубилась чи займається бродяжництвом, – негайно повідомте до поліції за телефоном «102».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up