Двох жителів Житомирського району ошукали знайомі, виманивши вартісні гаджети

Двох жителів Житомирського району ошукали знайомі, виманивши вартісні гаджети

В обох випадках заявники довірили своїм знайомим особисті речі у тимчасове користування. Згодом стало зрозуміло, що повертати їх власникам ніхто не збирався. 

Про випадки шахрайств розповіли в Житомирському районному управлінні поліції.

До відділення поліції №1(с. Любар) звернувся 19-річний житель місцевої громади з повідомленням про шахрайство. Хлопець розповів, що кілька днів тому його знайомий під час спільного чаркування попросив у нього мобільник нібито для термінового дзвінка. З чужим телефон чоловік відійшов, а коли повернувся, то повідомив, що нібито загубив вартісний ґаджет.

Втім, любарські оперативники викрили 20-річного товариша заявника в обмані і таки вилучили в нього «втрачений» телефон.

Відео дня

41-річна житомирянка під час гостин у сусідки також «позичила» її знайомому свій ґаджет нібито для дзвінка. Однак за кілька хвилин ні чоловіка, ні свого мобільника в оселі не стало. Нині правоохоронці встановлюють місцезнаходження підозрюваного в ошуканстві та чужого ґаджета.

Поліцейські нагадують, що відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України, такі дії кваліфікуються як шахрайство і тягнуть за собою покарання від штрафу до позбавлення волі строком до 3 років.

Також поліція застерігає громадян від надмірної довірливості. Будьте уважними і обережними у спілкуванні з незнайомими і малознайомими вам людьми. Не передавайте в чужі руки свої речі і не залишайте їх без нагляду.поліцейські попереджають: не хочете втратити – не довіряйте!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up