Двох рівнян затримали за пограбування будинку коростенських підприємців

Двох рівнян затримали за пограбування будинку коростенських підприємців

Нині обох співучасників перевіряють на причетність до інших подібних правопорушень.

Двох жителів м. Рівного житомирські поліцейські обґрунтовано підозрюють у причетності до обкрадання домоволодіння підприємців в одному із сіл Гладковицької територіальної громади, що на півночі Житомирщини. Триває досудове розслідування, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

На початку цього року в одному із сіл Коростенщини було вчинено зухвалу крадіжку з домоволодіння родини місцевих підприємців. Скориставшись від’їздом господарів, до їх будинку потрапили непрохані гості, які підібрали ключ до вхідних дверей. З оселі винесли значну суму грошових коштів в іноземній валюті та золоті ювелірні вироби.

За вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Відео дня

Розглядаючи різні версії та аналізуючи зібрану інформацію, поліцейські дійшли висновку, що до цього кримінального правопорушення можуть бути причетні приїжджі особи. Відтак оперативники кримінальної поліції ГУНП і Овруцького відділення здійснили комплекс слідчо-розшукових заходів, у тому числі негласних, і вийшли на двох жителів м. Рівного.

Під обґрунтованою підозрою правоохоронців опинились чоловіки віком 21-го та 31-го років. 4 червня житомирські поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживання обох, у результаті яких вилучили докази протиправної діяльності та окремі речі, викрадені з будинку підприємців.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що рівняни добирались на Житомирщину самостійно легковими автомобілями, у тому числі з номерними знаками єврореєстрації та обирали заможні обійстя. Так, на даний час перевіряється інформація щодо причетності їх до ще двох подібних крадіжок на півночі Житомирщини.

За чинним законодавством крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 185 ККУ) карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up