Двоє дівчаток з Вінниччини втекли з дому, прихопивши велосипед, бутерброди, термос із чаєм і… подушку

Двоє дівчаток з Вінниччини втекли з дому, прихопивши велосипед, бутерброди, термос із чаєм і… подушку

На щастя, їїх повернули додому. А загалом за минулу добу поліцейські Житомирщини встановили місцеперебування чотирьох неповнолітніх.

Упродовж 17 жовтня за сприяння правоохоронців до своїх домівок повернені 11-річний житель Овруччини, 15-річна бердичівлянка та двоє школярок з Вінниччини, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області. 

Увечері 17 жовтня до Овруцького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що пішов з дому і не повернувся 11-річний житель с. Кирданів. За словами мачухи хлопця, у будинку вона виявила записку з його намірами залишити домівку.  

– Про цю сім’ю відомо, що громадянське подружжя разом із хлопчиком переїхало до села з іншої області кілька років тому. В поле зору поліції раніше вони не потрапляли. Як з’ясувалось, у день зникнення дитини у родині відбувся побутовий конфлікт, після якого хлопчик залишився вдома сам, а дорослі розійшлись по роботам, - розповів начальник Овруцького відділення поліції Ігор Цалко.

Відео дня

Відтак на розшук дитини було залучено максимальну кількість поліцейських, прикордонники зі службовим собакою та селяни. Населений пункт і довколишню територію поділили на сектори і почалась робота пошукових груп.

На щастя, уже близько півночі хлопчика знайшли поліцейські, він ховався у кущах неподалік власного місця проживання.

Знайду повернули додому. Однак відносно його батька поліцейські склали адміністративні матеріали за неналежне виконання обов’язків по вихованню дитини. Відповідна інформація також передана до соціальних служб для організації подальшого нагляду за родиною. Також з хлопчиком і дорослими членами сім’ї працюватимуть психологи.

Того ж дня у селі під Бердичевом місцеві жителі помітили двох дівчат, яким на вигляд близько 10 років. Коли з’ясувалось, що діти нетутешні і без нагляду дорослих, люди повідомили до поліції. 

– Ювенальний інспектор, яка спілкувалась з малечею, з’ясувала, що дівчатам 8 і 10 років. Вони автобусом приїхали із сусідньої Вінницької області, бо вирішили самостійно подорожувати. При собі мали розкладний велосипед, бутерброди, термос із чаєм і… подушку. Для батьків обох дівчат повідомлення поліцейської про місцезнаходження їх дітей стало неприємним сюрпризом. Зранку вони проводжали їх до школи й навіть не підозрювали, що подружки замість того вирушили у мандри, - розповіла начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Вже за кілька годин рідні забрали юних мандрівниць з Бердичівського відділу поліції.

Натомість з Вінничини 17 жовтня до своєї домівки правоохоронці повернули 15-річну бердичівлянку. Дівчина поїхала до подруги й про це «забула сказати» батькам. 

Негативні наслідки такої поведінки ювенальні інспектори роз’яснили і юнці, і дорослим членам родини у рамках профілактичної бесіди.

Правоохоронці вкотре закликають громадян контролювати своїх дітей і цікавитись їх місцем знаходження. Будьте уважними до їх проблем і щоразу нагадуйте про необхідність дотримання правил безпеки у публічних місцях і роз’яснюйте відповідальність за ті чи інші дії та вчинки.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up